La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Els primers treballs, dedicats a rebaixar l'estructura metàl·lica

Metrovacesa reinicia demà les obres del centre comercial que vol inaugurar el novembre de 2015

L'edifici tindrà quatre plantes i 30 mil metres comercial per llogar

25/09/2013 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de la maqueta del projecte incial del Centre Comercial que finalment tindrà menys alçada.

Una imatge de la maqueta del projecte incial del Centre Comercial que finalment tindrà menys alçada.

Després de més de dos anys d'obres aturades, de negociacions trencades i del nou acord signat el mes de juliol passat, l'empresa immobiliària Metrovacesa reiniciarà demà dijous les obres de construcció del centre comercial projectat a l'Avinguda Sant Jordi. Els primers treballs a executar se centraran en la demolició de l'estructura metàl·lica tot reduint set metres l'alçada del projecte inicial i la volumetria de la façana que dóna al carrer Gaudí per tal de minimitzar l'impacte visiual de les vivendes de la zona. El nou edifici tindrà quatre plantes d'alçada i 30 mil metres quadrats comercial per llogar.

Modificació del projecte inicial aprovat el 2008

Recordem que Metrovacesa va presentar una modificació al projecte de construcció que redueix la volumetria i, per tant, l’alçada del centre comercial, tot i mantenint la seva superfície total. Això comportarà una millora substancial, ja que el centre tindrà un menor impacte visual, especialment a la banda del carrer Gaudí, on l’alçada de l’edifici es rebaixarà considerablement.

Aparcament gestionat per Amersam

Metrovacesa transferirà a l’Ajuntament la gestió i l’explotació de l’aparcament del centre comercial. Això permetrà que l’Ajuntament directament o a través de l’empresa municipal Amersam, pugui gestionar de forma integral les 1.800 places d’aparcament de l’eix de l’avinguda de Sant Jordi. Per tant, s’evitaran situacions complexes de competència entre les 900 places del centre comercial i les 900 de l’aparcament de la plaça de la Llibertat.

Si bé caldrà completar les instal·lacions tècniques que permetin la gestió i explotació de l’aparcament, les sinèrgies i les polítiques de gestió integral reportaran resultats positius, tant pel que fa referència a la política de mobilitat com pel que es refereix al resultats econòmics de l’explotació.

Local municipal per a usos públics
Segons l'acord signat el 19 de juliol passat, Metrovacesa posarà a disposició de l’Ajuntament un local ubicat dins el centre comercial d’aproximadament 1.280 metres quadrats perquè l’Ajuntament el pugui destinar als serveis d’interès públic que consideri. 
El termini màxim de durada de la concessió es mantindrà en 50 anys, a comptar a partir de l'obertura del centre. 

 

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Concessió fins l'any 2065
El conseller delegat de Metrovacesa signarà demà a Reus el nou contracte per acabar el centre comercial

18/07/2013 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Metrovacesa ha comunicat avui dijous 18 de juliol - a través d'un fax arribat des de la ciutat de París- que acceptava la proposta sobre les garanties del nou contracte reclamades per l'Ajuntament de Reus i que permetia desbloquejar el projecte de centre comercial i d'oci integrat de l'avinguda de Sant Jordi. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el conseller delegat de l'empresa, Carlos Garcia León, signaran demà divendres a les 10 del matí l'acord que posteriorment es portarà a votació del ple de l'Ajuntament, convocat en sessió extraordinària i urgent.

VIDA MUNICIPAL | El PSC canvia el seu vot al final del Ple i s'abstè
El govern aprova el nou contracte amb Metrovacesa amb l'abstenció de tots els grups de l'oposició

19/07/2013 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

El govern de Convergència i Unió i el Partit Popular ha viscut aquest matí el dia més dolç d'aquesta legislatura. Les cares dels regidors que han assistit a l'acte de signatura del nou contracte amb Metrovacesa -amb la presència del seu conseller delegat de la companyia Carlos García León- han mostrat la seva satisfació de manera oberta. Fins i tot el propi alcalde. Carles Pellicer s'ha arribat a emocionar un cop finalitzat l'acte protocolari que ha suposat també el lliurament de 2,9 milions d'euros a les arques municipals. En la sessió plenària posterior, el nou acord s'ha aprovat amb els vost afirmatius del govern i l'abstenció de tota l'oposició, amb un canvi de vot del PSC a darrera hora ja que primer havia anunciat que votaria en contra. Pel que fa al projecte, ara l'empresa ha de demanar ara una nova llicència d'obres que es tramitarà a partir del mes de setembre vinent i les obres del nou centre comercial han d'estar finalitzades a mitjans de l'any 2015.

VIDA MUNICIPAL | Reinici de les obres el 16 de setembre
Metrovacesa ha demanat ja llicència per iniciar l'enderroc d'una part de l'estructura del centre comercial

06/08/2013 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

La regidoria d'Arquitectura i Urbanisme del consistori reuenc ja tramita les llicències d'obres perquè Metrovacesa pugui reiniciar en breu les obres del centre comercial i d'oci integrat de l'avinguda de Sant Jordi. L?empresa va presentar el passat 1 d'agost la sol·lititud de llicència d'enderroc, per poder iniciar els treballs que han de minimitzar l'impacte visual de l'edifici a que es va comprometre en l?acord signat amb l'Ajuntament el passat 19 de juliol. Aquestes obres de demolició consistiran en rebaixar set metres l'alçada de l'edifici en tota la façana del carrer de Gaudí.