La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | EDUCACIÓ MEDIAMBIENTAL

L'Espai Aigua reobre les portes

També s'han programat diverses activitats

18/09/2013 | Per NW Revista de Reus

L'espai està situat a la plaça de les Aigües.

L'espai està situat a la plaça de les Aigües.

Aigües de Reus, en col·laboració amb l’àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament, reobre aquest curs escolar l’Espai Aigua, una exposició audiovisual guiada que dóna a conèixer la importància de l’aigua al planeta i a les nostres vides. Alhora, com a novetat, es proposen diverses educatives, entre les quals hi ha la visita a l’estació depuradora d’aigües residuals i a l’estació de tractament d’aigües potables.

Allò que es vol novament des de l’Espai Aigua és plantejar diverses activitats que convidin a reflexionar sobre els usos de l’aigua, la complexitat de les infraestructures que garanteixen la seva disponibilitat, els detalls de la seva gestió i, per tant, el valor de l’aigua en el sentit més ampli. Tot i que l’Espai Aigua pretén ser la plataforma de relació entre l’empresa municipal Aigües de Reus i la ciutadania en general, durant aquest primer any de reobertura, les activitats plantejades s’adrecen, bàsicament, a la comunitat educativa.

La visita guiada de l’Espai Aigua, ubicat a la plaça de les Aigües, té una durada aproximada d’una hora. En el cas de ser un centre escolar de Reus, i ja des d’aquest mes de setembre, la visita s’engloba dins les activitats i recursos educatius que ofereix la pàgina web de l’Ajuntament. Per a d’altres grups, la visita se sol·licita omplint un formulari que, en breu, es trobarà a la pàgina web d’Aigües de Reus.

L’exposició planteja qüestions com: Quina importància té l’aigua en el desenvolupament d’una societat? Com ens ho hem fet a Reus per poder disposar d’aigua al llarg de la nostra història? D’on ve i com la gestionem actualment? o Què podem fer per seguir gaudint-ne en el futur?

Altres activitats educatives

Més enllà de la reobertura de l’Espai Aigua, entre l’oferta d’activitats que proposa Aigües de Reus hi ha la possibilitat de conèixer la depuradora de la ciutat i la potabilitzador. En tots dosa casos, la visita (d’una 1 hora i mitja, aproximadament) s’adreça, principalment, als alumnes de: Cicle superior, ESO i BAT.

El recorregut per l’estació de tractament d’aigües potables permet conèixer el funcionament dels sistemes de potabilització de l’aigua que bevem a la ciutat, així com la seva procedència, captació, emmagatzematge i consum. La visita a la depuradora serveix per descobrir els processos que tenen lloc per què l’aigua, abans d’evacuar-se als rius i torrents, tingui unes condicions adequades per ser retornada al medi.

Totes aquestes activitats que es posen a disposició de la ciutadania i de la comunitat educativa de Reus tenen un cost mínim, tenint en compte que es tracta d’instal·lacions ja existents. De fet, l’Espai Aigua va funcionar durant cinc anys amb un notable èxit d’assistència de públic, tot i que fins ara estava tancat. La demanda dels centres escolars i l’interès que susciten visites educatives com la depuradora, són factors que han animat Aigües de Reus a reobrir l’Espai i a proposar d’altres activitats d