La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | CICLE

Òmnium convoca un cicle de xerrades per analitzar l'economia de la independència

El cicle vol servir "per trencar tòpics i demostrar la viabilitat de Catalunya com a Estat"

17/09/2013 | Per NW Revista de Reus

D'esquerra a dreta: Josep Maria Arauzo i Joan Canadell.

D'esquerra a dreta: Josep Maria Arauzo i Joan Canadell.

Òmnium Cultural Baix Camp ha organitzat un cicle de dues conferències que, sota el títol "Economia i país" pretén aportar arguments econòmics en favor de la independència de Catalunya.

La primera de les conferències està convocada al Centre de Lectura i anirà a càrrec del Secretari General del Cercle Català de Negocis, Joan Canadell i del professor d'Economia de la Facultat d'Economia i Empersa de la URV, Josep Maria Arauzo-Carod. La conferència compararà l'economia de Catalunya dins l'Estat Espanuol amb l'economia que tindria Catalunya sent un Estat independent.

Una segona conferència s'analitzarà la proposta de creació d'una Hisenda Pròpia, en base a l'estudi que ha realitzat el Consell Assessor per a la Transició Nacional,i se celebrarà a la Cambra de Comerç el dia 24 d'octubre.

Òmnium explica que el cicle "té la finalitat de trencar tòpics i demostrar la viabilitat econòmica de la Catalunya Estat.

Òmnium lidera l'organització del cicle, que compta amb el suport de l'Assemblea Nacional Catalana i dels partits Convergència i Unió Democràtica, ERC, IC-V, Ara Reus, Reagrupament, Solidaritat Catalana per la Independència i Nova Esquerra Catalana.