La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Ocupació

L'agost es tanca amb menys aturats a Reus

El nombre d'inscrits a les oficines del SOC baixa en 21 persones.

04/09/2013 | Per NW Revista de Reus

Evolució de l'atur a Reus entre l'agost del 2012 i el d'enguany (Font: SOC/Generalitat)

Evolució de l'atur a Reus entre l'agost del 2012 i el d'enguany (Font: SOC/Generalitat)

El mes d'agost es va tancar a Reus amb 21 persones menys inscrites a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya, situant la xifra d'aturats a la ciutat en 9.857 persones. Per sisè mes consecutiu, doncs, la xifra d'aturats ha baixat a la ciutat. Potser la millor dada sigui el fet que a l'agost d'enguany hi ha hagut menys aturats que a l'agost de l'any passat. En l'últim any, doncs, ha millorat la situació. A 31 d'agost hi havia a la ciutat 149 persones aturades menys, la qual cosa permet parlar d'estabilitat en l'ocupació, segons els experts.

El comportament de l'atur a la ciutat ha estat similar al del conjunt de la demarcació i de l'Estat. A la demarcació de Tarragona, l'agost es tancava amb un aturat menys que al mes de juliol, mentre que a l'Estat el descens global ha estat de 31 persones. L'estabilitat i la frenada del creixement de l'atur semblen consolidar-se, tot i que els experts destaquen també el descens d'afiliacions a la Seguretat Social, cosa que permet que s'afirmi que moltes baixes en les llistes de l'atur són de persones que han renunciat a ser-hi pel mal estat del mercat de treball.

En el conjunt de la demarcació hi havia el 31 d'agost 67.027 aturats. A Catalunya, l'atur va créixer en 1.229 persones. És una xifra negativa, però és l'increment de desocupats mes baix del mes d'agost en els últims cinc anys. Ara hi ha 610.429 aturats a Catalunya.