La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | FESTA MAJOR DE MISERICÒRDIA

La reusenca, creadora de la Moderna, dissenya el cartell de Misericòrdia

La festa major se celebrarà del 21 al 25 de setembre

29/08/2013 | Per NW Revista de Reus

Raquel Córcoles i el castell de Misericòrdia que ha dissenyat aquest migdia al Mercadal.

Raquel Córcoles i el castell de Misericòrdia que ha dissenyat aquest migdia al Mercadal.

“La Pastoreta amb ulleres Ray Ban és fidel al personatge de la Moderna”. Aquesta és un dels trets que ha destacat avui la reusenca Raquel Córcoles, creadora del personatge de còmic la Moderna, a l’hora d’explicar el cartell que ha dissenyat per anunciar la festa major de Misericòrdia. Córcoles, que va protagonitzar la portada i l’entrevista central del número d’abril de l’any passat d’NW Revista de Reus, també ha inclòs al cartell el santuari de Misericòrdia, i diversos elements del seguici, com ara el Carrasclet, que segons ella , “les reusenques agrairíem que fos de carn i ossos”. Córcoles ha assegurat que li ha fet molta il·lusió dissenyar el cartell de la festa i que només va tardar dos minuts en dir “sí” quan l’Ajuntament li va proposar l’encàrrec.

Cartell de les Festes de MisericòrdiaEl cartell s’ha presentat avui juntament amb el programa de la festa major de Misericòrdia. Se celebrarà del 21 al 25 de setembre, si bé hi haurà ja actes previs a partir del dia 13, i actes posteriors fins al 6 d’octubre. La festa major té un pressupost de 155.000 euros, 25.000 més que l’any passat. Aquest augment ha estat possible gràcies als reajustaments econòmics que s’han fet en d’altres activitats que es realitzen a la ciutat, segons ha explicat el regidor de Cultura Joaquim Sorio.

 El programa manté els actes tradicionals del dia de Misericòrdia que es concentren novament al santuari dedicat a la patrona de la ciutat. A banda, d‘aquests, però, també inclou algunes novetats, com ara l’encesa d‘un tradicional engraellat valencià (una mena de Tronada que s’ha començat a deixar de fer a València) a càrrec de la colla de Recuperacions Extraordinàries de València. Aquesta mostra pirotècnica tindrà lloc el dia 19 de setembre a la plaça del Mercadal.En l’apartat musical, destaca el concert que oferirà la Troba Kung-Fú al Mercadal el dia 20 el qual servirà per celebrar els 15 anys de Canal Reus, i les revetlles que hi hauran la vigília de Misericòrdia. El programa inclou novament la tradicional diada castellera de Misericòrdia i la macrodiada del Mercadal, que es fa cada dos anys i que porta fins a Reus les millors colles del país. Altres actes que es mantenen són la ja veterana mostra de bonsais o el lliurament dels guardons de la ciutat que, de fet, serveix per obrir oficialment la festa.