La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Patrimoni

Creix el fons arqueològic del Museu de Reus

La Generalitat ha lliurat en dipòsit al Museu de Reus material trobat en excavacions del Camp de Tarragona i el Priorat.

27/08/2013 | Per NW Revista de Reus

Tres de les peces incorporades al fons del Museu de Reus (Foto: Cedida)

Tres de les peces incorporades al fons del Museu de Reus (Foto: Cedida)

El fons de l’Institut Municipal de Museus de Reus ha incorporat aquest estiu un important dipòsit de materials procedents de diferents jaciments arqueològics. En una nota oficial del Museu, es destaquen de manera especial peces com un morter de marbre medieval, una gerra pintada també d’època medieval i un fragment de vas de terra sigil·lada romana.

El Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat ha lliurat en dipòsit al Museu de Reus un conjunt de materials arqueològics resultant de diverses intervencions oficials que s’han portat a terme a l’àrea del Camp de Tarragona i del Priorat i que, per la seva naturalesa, tenen el Museu de Reus com a centre de preservació de referència. Es tracta d’objectes que procedeixen d’indrets o jaciments ben diversos: el castell de Falset (amb peces d’èpoques medieval i moderna), el castell de Siurana (també d’èpoques medieval i moderna), el mas de Montagut, a Marçà (materials d’èpoques ibèrica i romana), les Barqueres, a Mont-roig del Camp (d’època romana), la plaça de les Pletes de la Selva del Camp (èpoques medieval i moderna), el carrer de les Galanes número 5 de Reus (èpoques medieval i moderna) i l’Estació Central del Camp prevista al terme de Reus (època prehistòrica i posterior).

Entre els materials destacats, hi ha un morter de marbre gairebé sencer, de tradició medieval, procedent del subsòl del número 5 del carrer de les Galanes, un indret en què s’ha recuperat també un gran nombre de fragments d’escudelles decorades amb reflex metàl·lic, fabricades a Reus als segles XVI i XVII; una gerra pintada, del castell de Falset, de tradició medieval i també quasi completa, i un fragment de vas de terra sigil·lada romana, amb decoració zoomorfa en relleu, del jaciment de les Barqueres.