La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Fet divers

Consternació per l'assalt violent en un xalet de Montbrió del Camp

Els Mossos investiguen per determinar qui són els autors de l'atractament.

17/08/2013 | Per NW Revista de Reus

Entrada principal del xalet de la família Rodríguez, a Montbrió, tal com es veu a l'aplicació Street View, de Google Maps.

Entrada principal del xalet de la família Rodríguez, a Montbrió, tal com es veu a l'aplicació Street View, de Google Maps.

L'assalt amb forta violència que va patir dijous el matrimoni de 72 i 70 anys anys propietari d'un xalet de Montbrió del Camp ha generat consternació. El matrimoni va haver de ser atès a l'Hospital Sant Joan, on la dona ja ha estat donada d'alta, mentre els Mossos d'Esquadra investiguen qui poden ser els autors del robatori, del que es van endur diners i joies. El fet que el matrimoni afectat sigui força conegut a la comarca (el marit és Jordi Rodriguez, un dels propietaris d'Indústries Rodríguez, de Reus) ha ajudat a que el fet hagi tingut més ressò.

El fet es va produir cap a la una de la matinada de dijous.Quatre individus, dels que existeixen indicis que poden ser originaris d'algun país de l'Europa de l'Est, van aconseguir entrar al xalet, que es troba a la cruïlla que formen l'avinguda de Catalunya i el carrer de Vinyols de Reus, Al marit el van colpejar amb algun objecte contundent a la cara, per aconseguir informació sobre on guardaven diners i objectes de valor, mentre que a la dona la van lligar al llit. El botí, segons fonts que investiguen el cas citades per Europa Press, contenia diners i joies familiars. Els veïns de la zona han explicat que van sentir bordar gossos, però no en van fer cas.

A conseqüència dels fets, el matrimoni va ser ingressat a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Es dóna el cas que els propietaris del xalet pertanyen a la família propietària d'Indústries Rodríguez, de Reus. El fet que siguin una família molt coneguda a la comarca ha contribuït a generar més consternació per les característques de l'assalt.

Malgrat que des de fonts oficials es qualifica el robatori com un fet aïllat, a ningú s'escapa l'onada recent de robatoris amb violència que van tenir per escenari la Costa Brava, i que els Mossos han aconseguir resoldre en part. Un episodi similar de robatoris amb violència seguits es va viure al Baix Camp just uns mesos abans del desplegament del Cos dels Mossos d'Esquadra com a policia integral al Camp de Tarragona, el 2008. Aleshores, es va arribar a fer una manifestació a les Borges del Camp, en la que es reclamava una major dotació d'agents dels Cossos de Seguretat per evitar la impunitat amb la que "treballaven" els assaltants. La detenció dels membres d'una banda va servir per parar aquell episodi.