La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Recuperació d'un espai cultural

Els gestors culturals Isaac Albesa i Víctor Cavallé assumeixen la gestió de l'espai de Cal Massó

Música en directe, cinema i teatre, algunes de les actitivats que es programaran

09/08/2013 | Per NW Revista de Reus

Albesa i Cavallé, acompanyats pel regidor Joaquim Sorio i la directora de Museus, Anna Figueras.

Albesa i Cavallé, acompanyats pel regidor Joaquim Sorio i la directora de Museus, Anna Figueras.

El regidor de Cultura i Joventut, Joaquim Sorio, ha presentat la nova fórmula de gestió de l’espai cultural Cal Massó, que preveu la col·laboració entre l’Ajuntament i una empresa adjudicatària que es farà càrrec d’una programació cultural i de la tinença del servei de bar. Sorio ha destacat els avantatges de la nova fórmula de gestió de l’equipament, que ha recaigut en una societat formada pels gestors culturals Isaac Albesa i Víctor Cavaller, ambdós vinculats al món de la producció cultural i àudiovisual. La selecció del projecte presentat per aquests adjudicataris s’ha fet després d’un procés públic en què s’han avaluat diverses candidatures. Segons Joaquim Sorio, la proposta escollida "ha estat la més adequada a la voluntat d’obrir l’espai a un ampli ventall d’activitats culturals de qualitat i garanteix una programació diversa durant tot l’any". En aquest sentit, la directora de l’Institut Municipal de Museus de Reus, Anna Figueras, que fins fa uns mesos era l’organisme responsable de la programació del centre, també ha apuntat que "amb la nova fórmula es podrà guanyar agilitat i capacitat de gesió a l’hora de programar esdeveniments".

Els professionals adjudicataris han explicat que a hores d’ara treballen en el disseny de la programació del darrer trimestre de l’any, i que preveuen oferir música en directe, cinema i teatre, i a la vegada tenen la intenció de programar tallers i sessions específiques en diferents àmbits de les arts escèniques, com el circ, la dansa i l’expressió corporal en general.

Amb el nou acord de gestió, la regidoria de Cultura i Joventut disposarà d’una sèrie de dies a l’any en què podrà continuar programant activitats pròpies, com ara el Festival COS, la mostra Creart, el Festival Memorimage, entre d’altres.

Albesa i Cavaller han explicat que la nova gestió privada de Cal Massó "té vocació de ser un punt de trobada per a creadors i públic del Camp de Tarragona i un espai en què es puguin mostrar les produccions locals gràcies als recursos tecnològics que ofereix l’espai. Per aquest motiu -ha subratllat Albesa- com a responsables de la programació de Cal Massó fem una crida a entitats, col·lectius i promotors perquè vegin aquest espai com un lloc idoni per realitzar les seves activitats".