La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Castells

Els Xiquets de Reus se'n van de vacances amb els deures fets

Repeteixen la tripleta de vuit per Santa Anna i, a la tornada, els objectius són el 5 de 8 i el 3 de 9 amb folre.

28/07/2013 | Per NW Revista de Reus

Dos de Vuit amb folre de l'actuació de Santa Anna, dissabte passat al Mercadal.

Dos de Vuit amb folre de l'actuació de Santa Anna, dissabte passat al Mercadal.

Comença a ser normal que els Xiquets de Reus no deixin cap plaça després d'una actuació amb, com a mínim, un castell de vuit. I quan decideixen que una actuació és especial, hi aboquen tots els recursos disponibles. Un repàs a les actuacions de les últimes setmanes mostra un balanç impensable no fa tant de temps: en el que portem de temporada, els de la camisa avellana porten descarregats set tresos de vuit, sis quatres de vuit i tres dosos de vuit amb folre. Amb aquest darrer castell demostren un domini molt meritori, tenint en compte el molt de temps que els va costar recuperar aquesta construcció. Sumem-hi a aquestes xifres, vuit dosos de set.

Consolidats aquests castells de vuit, és l'hora de marcar-se nous objectius. O de confirmar-los, perquè marcats ho estan de fa temps. De moment, la colla ha tancat el primer tram de la temporada amb una altra exhibició que prova el bon moment que viu: a l'actuació de la festa de Santa Anna, al Mercadal, els Xiquets van tornar a descarregar dissabte a la tarda el 3 i el 4 de 8, a més del 2 de 8 amb folre. I fent-ho amb solvència. Ara descansaran, fins el 10 d'agost, on preveuen actuar a Riudoms. Per al segon tram de la temporada, el cap de colla, Roger Ciurana, no amaga els objectius: repetir el 5 de 8 que ja van assolir l'any passat i recuperar el 3 de 9 amb folre. No se n'amaga, tot i el matís preceptiu a l'hora de dir-ho: "sempre que no hi hagi cap contratemps, volem acabar la temporada havent portat a plaça el 5 de 8 i el 3 de 9 amb folre". Al pati d'assaig després de l'actuació de Santa Anna, el cap de colla ho va deixar clar als castellers en una arenga especial.

Les actuacions de la Festa Major de Misericòrdia i, sobre tot, la diada del Mercadal que reunirà algunes de les principals colles del país, seran una bona ocasió per intentar l'assoliment d'aquests objectius. La feina està en marxa. Falta que la sort hi ajudi.


Diada del Mercadal

La diada del Mercadal, prevista per al 5 d'octubre, comptarà amb la presència dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró, a més dels Xiquets de Reus.

La rebaixa pressupostària ha implicat restar un cert potencial de la diada, de la que en destaca l'absència de dues grans colles, com són els Minyons de Terrassa i la Colla Joves Xiquets de Valls.