La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Conflicte laboral

Els treballadors de l'Hospital de Sant Joan aproven el conveni col·lectiu per un estret marge de vots

La negociació ha destapat desavinences entre treballadors i el comitè d'empresa

18/07/2013 | Per NW Revista de Reus

El resultat de la votació escrit a la pissarra tot just finalitzada la consulta.

El resultat de la votació escrit a la pissarra tot just finalitzada la consulta.

Els treballadors de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus han ratificat aquest matí, en referèndum, i per un estret marge de vots favorables, la signatura del conveni col·lectiu 2009-2014 i el pacte de mesures d’estalvi 2013-2014.

Es resultat del referèndum ha estat el següent: 

Vots a favor: 314  (51%)
Vots en contra: 293 (47,7%)
Vots en blanc: 8 (1,3%)

Cens: 1.225 professionals
Votants: 615

L’acord implica una retallada salarial del 4% i del 3,8% per als anys 2013 i 2014 respectivament. Així mateix, es crearan comissions de professionals experts per identificar i desplegar mesures d’eficiència, que permetin generar estalvi. La regidora convergent Teresa Gomis, presidenta del Grup Salut Reus ha fet una valoració positiva d'aquesta votació i ha volgut agrair “l’esforç de tots els professionals en aquest procés de negociació” i ha destacat que la signatura de l’acord “garanteix la sostenibilitat del centre en un entorn d’incertesa i dificultat econòmica”. A hores d’ara l’Hospital Sant Joan és l’únic hospital de fora de Barcelona que ha mantingut el conveni d’empresa.  

Cal dir finalment que al llarg d'aquestes setmanes de mobilitzacions i de negociacions entre comitè i l'empresa, s'han viscut diversos moments de tensió entre treballadors i el citat comitè ja que s'han escoltat veus de treballadors que haurien demanat una posició més dura per part dels encarregats de negociar les condicions amb la direcció de l'Hospital de Sant Joan.