La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | CAS INNOVA

La Guàrdia Civil deté l'arquitecte Jorge Batesteza pel cas Innova

Se l'acusa d'un presumpte delicte de blanqueig de capitals

17/07/2013 | Per NW Revista de Reus

L'arquitecte Jorge Batesteza -dreta- amb el seu advocat, en la seva compareixença en la Comissió de Sanitat al Parlament.

L'arquitecte Jorge Batesteza -dreta- amb el seu advocat, en la seva compareixença en la Comissió de Sanitat al Parlament.

La Guàrdia Civil ha detingut aquest matí l’arquitecte Jorge Batesteza i ha escorcollat la seva casa i el seu domicli professional per un presumpte delicte de blanqueig de capitals, segons publica el diari El Pais. L’arquitecte Batesteza va ser acusat per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, de cobrar injustificadament 387.000 euros per la construcció del nou hospital de Sant Joan. Per aquest motiu, ara fa un any l’arquitecte es va entrevistar a Reus amb la segona tinent d’alcalde, Teresa Gomis, a la qual li va ensenyar la documentació que, segons el seu parer, justificava els cobraments. 

Agents de la Guàrdia Civil de Barcelona han detingut avui l’arquitecte que ha estat present en els registres que s’han fet a la seva casa i al seu despatx professional, situats ambdós a la capital catalana. Batesteza hauria cobrat del hòlding d’empreses municipals Innova en concepte “d’assessorament tècnic” durant la construcció del nou Hospital de Sant Joan. La seva tasca, segons l'exalcalde Lluís Miquel Pérez hauria contribuir a estalviar prop de nou milions d'euros durant els treballs d'edificació d'aquest nou equipament sanitari, L’actual govern de Reus però, format per CiU i PP, va acusar l’arquitecte de cobrar diners per una feina que no va fer i després d'uns mesos de negociació amb el propi arquitecte i el seu advocat, el consistori reusenc va presentar finalment documentació al Tribunal de Comptes inclós l'informe de l’interventor i del secretari de l’Ajuntament que va destapar aquestes presumptes irregularitats. Batesteza, en la seva compareixença en la Comissió de Sanitat del Parlament de Catalunya de fa unes setmanes, va explicar que entre els seus treballs i els del seu despatx, INNOVA li havia pagat prop de 420 mil euros. L'arquitecte va manifestar també que des del mes de juliol de l'any pasat no havia tingut cap notícia del consistori reusenc. En aquest enllaç podeu seguir la seva intervenció al Parlament el dia 17 de juny passat:

http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/sequencia/videos?p_cp1=6680371&p_cp3=6680471

Diverses fonts han explicat que Batesteza podria ser traslladat avui mateix fins la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona i prestar declaració al llarg del dia de demà davant del jutge Diego Álvarez de Juan, titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus. Recordem que el citat magistrat va dictaminar el passat dia 5 de juliol la pròrroga d'un mes més del secret de sumari d'aquesta causa penal.

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Diligències judicials
El Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus prorroga un mes més el secret de sumari pel cas INNOVA

14/07/2013 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

El jutge Diego Álvarez de Juan, responsable del Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus ha decretat allargar un mes més el secret de sumari de la causa penal instruïda per les presumptes irregularitats comeses en diversos contractes i pagaments dins el hòlding d'empreses municipals INNOVA entre els any 2007 i 2011. Una causa que inclou també una peça separada i secreta que està relacionada amb l'aval de tres milions d'euros que el ple del dia 29 de febrer de 2008 va atorgar a l'empresa mitxa Shirota.