La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Cultrua

El Centre de Lectura, Premi Nacional de Cultura

La Generalitat destaca l'activitat de l'entitat i la tasca de conversació del patrimoni.

05/07/2013 | Per NW Revista de Reus

Detall d'una de les sales del Centre de Lectura.

Detall d'una de les sales del Centre de Lectura.

El Govern de la Generalitat, a través del Consell Nacional de la Cultura i les Arts, ha determinat que el Centre de Lectura rebi enguany un dels Premis Nacionals de Cultura "per la conservació i difusió dels seus fons bibliogràfics i la voluntat de generar dinàmiques amb una programació d'activitats rica i plural, a més de participar en projectes experimentals de caràcter didàctic, com l'Antena del Coneixement promoguda per la Universitat Rovira i Virgili". El Centre ha estat guardonat al costat d'unes altres 9 persones i institucions del país, xifra inferior als guardons atorgats en anys anteriors.

L'entitat, amb 154 anys d'història a les seves espatlles, es manté com a entitat cultural de referència a la cituat i bull d'activitat cada dia. 

Al costat del Centre de Lectura, han resultat guardonats també l'escriptor Eduardo Mendoza, el director teatral Hermann Bonnin, el filòsof Josep Ramoneda, l'escriptora Imma Monsó, el director de l'Escola de Cinema ESCAC, Josep Maixenchs, el pianista Agustí Fernández, l'escultor Francesc Torres, la dissenyadora de joies Elsa Peretti i l'oceanògrafa Josefins Castellví.