La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | FESTA MAJOR DE SANT PERE

La Coordinadora de barraques critica les traves municipals per ampliar l'aforament del parc de la festa

Assegura que el consistori es va negar a aplicar el pla que permetia reunir legalment 9.900 persones

28/06/2013 | Per NW Revista de Reus

Milers de reusencs van tornar a partiicpar a l'activitat de les barraques aquest Sant Joan.

Milers de reusencs van tornar a partiicpar a l'activitat de les barraques aquest Sant Joan.

La Coordinadora de Barraques ha fet públic un comunicat en el qual critica les través dels responsables municipals per què el parc de la festa pogués acollir més persones durant les barraques que hi van haver aquest Sant Joan. Segons la coordinadora, la negativa del consistori a executar el nou pla d‘autoprotecció que permet el recinte acollir fins a 9.900 persones va fer que finalment solament s’hi poguessin reunir 5.000, tot i que aquesta xifra en ocasions es va superar.  La Coordinadora qualifica “d’històrica” aquesta última edició de les barraques perquè la convocatòria va rebre més públic que en cap any anterior.

La Coordinadora afirma que des de la regidoría de Via Pública, en un principi, es va assegurar que es traurien els arbres, un dels requeriments necessaris per modifcar la ubicació de les Barraques i ampliar l’aforament, però, quatre dies abans de barraques s’hi van negar rotundament. Això, segons el col·lectiu, va deixar sense efecte el pla d’autoprotecció que permetia l’entrada de 9.900 persones i l'aforament legal del Parc de la Festa va quedar limitat a 5.000 persones. La Coordinadora considera que “la irresponsabilitatd’aquest fet recau directament sobre l’alcalde de la ciutat, que va acatar la decisió de no voler trasplantar els arbres, i també sobre els altres responsables polítics del consistori, que no van voler ajudar a dotar el Parc de la Festa de més capacitat”. El col·lectiu manté que el Parc de la Festa ha de poder acollir més de 5.000 persones pel gran èxit que tenen les barraques a tot el Camp de Tarragona. La Coordinadora critica l’actuació dels responsables política però per contra agraeix la feina realitzada “per alguns tècnics del consistori del consistori que han vetllat fns l’últim moment per millorar les condicions del Parc de la Festa”.

La Coordinadora de Barraques, formada per 25 entitats, assegura que “conscient que s’estava incomplint des del primer dia l’aforament del recinte per una clara irresponsabilitat política, va augmentar les mesures de control i de col·laboració amb la seguretat privada i la Guàrdia Urbana de la ciutat. Fins i tot, en el moment en què la capacitat del recinte es va veure superada es va col·laborar per mantenir l’ordre i la calma. La no retirada dels arbres no només deixa sense validesa el pla d’autoprotecció realitzat, sinó que ens obliga a incomplir la normativa pel que fa a l’aforament i va posar en perill el públic de les Barraques”.  A tot això, el col·lectiu també critica que s’hagi desaprofitat el cost econòmic que va suposar la redacció del nou pla d’autoprotecció i que va anar a càrrec d’una empresa externa. Segons la Coordinadora, aquest pla va costar 1.800 euros.

D’altra banda, també lamenta que es demanés a algunes de les persones de les que entraven al recinte del parc de la festa els matins, quan no hi havia ningú de l’organització, que retiressin els cartells que algunes entitats van penjar a les seves barraques i que denunciaven “ la repressió que des de l’àrea de Seguretat del consistori, liderat per la regidora del Partit Popular Alícia Alegret, s’està duent a terme contra el jovent de Reus”. Aquests cartells també demanaven participar a la xiulada d’avui organitzada per diferents entitats socials de la ciutat.