La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | FESTA MAJOR DE SANT PERE

Sant Pere entra al punt àlgid

La plaça del Mercadal tornarà a ser aquest divendres l'epicentre de la celebració

27/06/2013 | Per NW Revista de Reus

El seguici petit de Reus ja ha tombat aquesta tarda pel centre com a preludi de la festa que es viurà demà.

El seguici petit de Reus ja ha tombat aquesta tarda pel centre com a preludi de la festa que es viurà demà.

La festa major de Sant Pere entra aquest divendres al seu punt àlgid amb la sortida de tot el seguici, les tradicionals Completes i amb l’encesa de la segona Tronada que en aquest cas anirà a càrrec de Joaquim Calatayud, president del Consell Comarcal del Baix Camp i alcalde de les Borges del Camp.

 Tots els elements del seguici seran aquest divendres al vespre al carrer per participar en els actes més tradicionals de la festa major de Sant Pere.  Ho faran després que aquest dijous ja hagi sortit el seguic festiu petit. La plaça del Mercadal tornarà a ser aquest divendres l’epicentre de la festa. Tal com és costum, a les 8 del vespre tots els elements del seguici seran al Mercadal per iniciar un quart d’hora més tard l’anada a la Prioral on s’hi celebraran novament les Completes. En aquesta ocasió, el seguici comptarà amb la presència de la geganta alemanya Elisabet Cristina de Brunswic- Wolfenbüttel, que representa l’esposa del rei Carles d’Àustria, que el 1712, com a reina, va concedir – en nom de l’Arxiduc- el títol de ciutat a Reus durant la Guerra de Successió.  Aquesta geganta acompanyarà el gegant Carrasclet.

foto canalla seguici

Un cop acabades les Completes, els Xiquets de Reus tornaran a portar el pilar caminant des de la prioral de Sant Pere fins a les portes de l’Ajuntament. Tot seguit, es procedirà a encentre la segona Tronada de la festa major. En aquesta ocasió, l’encarregat d‘encendre-la serà Joaquim Calatayud, alcalde de les Borges del Camp i president del Consell Comarcal del Baix Camp, que enguany és l’autoritat convidada a la festa. L’esclat de la Tronada anirà seguida d’una mostra pirotécnica.