La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | FESTA MAJOR DE SANT PERE

Els Xiquets de Reus descarreguen el 2 de 8 amb folre per Sant Pere

Han igualat aquest dissabte la millor diada feta per la festa major

24/06/2013 | Per NW Revista de Reus

2 de 8 amb folre descarregat pels Xiquets de Reus aquest dissabte al Mercadal.

2 de 8 amb folre descarregat pels Xiquets de Reus aquest dissabte al Mercadal.

Els Xiquets de Reus han igualat aquest dissabte la millor diada feta per la Festa Major de Sant Pere. Els castellera de la camisa avellana han descarregat el 3 de 8, el 2 de 8 amb folre i el 4 de 8 davant d’una plaça del Mercadal plena de públic.

Els reusencs han triat el 3 de 8 -el tercer d'aquesta temporada- per obrir l’actuació, el qual s’ha descarregat amb solvència. En segona ronda, els Xiquets han afrontat el repte del castell folrat. En una primera temptativa han hagut de desmuntar el peu abans que sonessin les gralles, però a la segona l’han tirat amunt. El 2 de 8 s’ha carregat amb força seguretat i només a la baixada ha exigit una mica de treball a la part baixa de l’estructura. Els castellers de Reus han descarregat el 4 de 8 en tercera ronda, també el tercer, un carro gros que si bé ha perdut les mides pels pisos alts, no ha passat per moments de perill. Dos pilars de cinc i uns posteriors quatre pilars de quatre han posat punt i final a l’actuació.

Les colles convidades han fet el 5 de 8, el 2 de 8 amb folre, i el 3 de 8, en el cas dels Castellers de Sants; i els Castellers de la Vila de Gràcia el 2 de 8 amb folre, el 5 de 8 (primer descarregat de la seva història), i el 3 de 8.

Les pròximes actuacions dels Xiquets de Reus seran les tradicionals sortides de la Festa Major, és a dir, divendres que ve al vespre per Completes i l’endemà, festivitat de Sant Pere, al migdia al Mercadal, i a la processó de la tarda.