La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Revista NW

La Geganta Mora, protagonista de la portada del número de Festa Major

La revista, amb un ampli reportatge sobre el passat i el present del Mercadal, és als quioscos des d'aquest dijous

20/06/2013 | Per NW Revista de Reus

La portada de la revista, amb una de les fotografies de la Mora fetes per Carles Fargas.

La portada de la revista, amb una de les fotografies de la Mora fetes per Carles Fargas.

El número especial de Festa Major de la Revista NW és als quioscos des d'aquest dijous a mig matí. La portada torna a presentar un retrat únic i inèdit d'una de les protagonistes de la festa: la geganta Mora. Si l'any passat, la portada de Festa Major la protagonitzava l'Indi, enguany ha estat la Mora la que ha accedit a fer-se una sessió fotogràfica amb Carles Fargas i ha concedit una entrevista a l'escriptora reusenca Isabel Olesti, en la que la geganta parla sense embuts de moltes coses i demostra que no té pèls a la llengua.

La revista presenta molts continguts centrats en la Festa Major. El reportatge central es fixa d'una manera molt àmplia amb la realitat del principal escenari de la Festa, el Mercadal. A partir d'una tesi doctoral de l'arquitecte Jordi Sardà, es presenta una original cartografia del Mercadal a través de les postals que l'han ensenyat els últims 102 anys. L'evolució de la plaça, el paper que juga en el context urbanístic i social de la ciutat i una mostra de les persones que hi viuen o hi treballen ens serveix per radiografiar la plaça que ha de bullir d'activitat per Sant Pere.

De la Festa Major se'n parla també a través dels fotògrafs que trien el blanc i negre per mostrar-la, i de com es treballa la Festa a les escoles de la ciutat. La revista ofereix, a més, el programa de la Festa Major.

Tot plegat, a més de les seccions habituals de la revista que analitzen l'actualitat política, econòmica i social de la ciutat generada durant les últimes setmanes.