La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | 147 establiments participants

Botigues i restaurants estaran oberts els migdies d'aquest estiu en una nova campanya del Reus Shopping Day

Hi haurà un servei puntual de traducció, especialment per l'idioma rus

19/06/2013 | Per NW Revista de Reus

Imatge dels representants de les entitats participants en aquesta campanya.

Imatge dels representants de les entitats participants en aquesta campanya.

L’Agència de Promoció de Ciutat, Reus Promoció, engega la campanya d’estiu, coincidint amb l’arribada de més visitants que passen les vacances a la Costa Daurada i visiten la ciutat de Reus. L’Agència reforça el servei d’informació als visitants i amplia els espais de visita, amb l’objectiu d’allargar la seva estada a la ciutat.

Seguint la línia de treball de l’Agència de Promoció de Ciutat es manté la campanya «Reus Shopping Day» fruït de la col·laboració i del treball conjunt entre Reus Promoció i les entitats que representen als establiments comercials: Unió de Botiguers, Reus per Tothom, El Tomb, l’Eix comercial Prim Sunyer, Passeig Comercial El Pallol, Mercat Central, Mercat del Carrilet, Associació de Marxants, el sector de la restauració i la Cambra de Comerç.

El «Reus Shopping Day» 2013 es desenvolupa entre l’1 de juliol i el 31 d’agost. A diferència se la primera edició, no es concentra en un sol dia a la setmana, sinó que s’amplia a tots els dies en què el comerç està obert (de dilluns a dissabte, excepte festius). A llarg de tota la campanya, s’amplien els horaris d’obertura dels comerços: els establiments comercials participants no tancaran o reduiran l’horari de tancament al migdia (només estaran tancats de 14:00 a 16:00 h). Es fomenta així la realització d’activitats culturals al migdia, com les visites al Gaudí Centre o a l’exposició «Fortuny. El mite», al Museu de Reus.

En total hi participen 147 establiments: 120 botigues i 27 restaurants. També compta amb la col·laboració del Mercat Central, el Mercat del Carrilet i l’associació de Marxants. Destaca enguany com a novetat la participació del sector de la restauració. Per les compres realitzades en els establiments comercials participants, s’obsequiarà a tots els clients amb vals de descompte del 10% per menjar en una selecció de restaurants de Reus.

La campanya comptarà amb informadors que donaran assistència als visitants i als establiments comercials que necessitin servei de traducció puntual (especialment per l’idioma rus).

Visites al patrimoni de la ciutat

L’Agència de Promoció de Ciutat reforça durant la campanya d’estiu l’oferta de visites al patrimoni arquitectònic de Reus:

  • Pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata: ampliació dels dies i les hores de visita. Del 15 de juny al 15 de setembre es podrà visitar de dilluns a dissabte d’11:00 a 13:00h i de 16:30 a 18:30h. S’implantarà una nova app per visitar el pavelló utilitzant el telèfon mòbil com a audioguia.
  • Església Prioral de Sant Pere: obertura especial de juny a setembre, mitjançant un conveni de col·laboració, en horari de dilluns a dissabte de 10:30 a 13:00h i de 16:30 a 20:00h.
  • Casa Navàs: es pot visitar els dissabtes a les 11:00 i a les 12:00h. Cal reserva prèvia a l’Oficina de Turisme del Gaudí Centre.

Aquest reforç s’afegeix a l’oferta de visites que els visitants poden fer per lliure al llarg de tot l’any als principals atractius patrimonials de la ciutat:

  • Ruta Gaudí: Itinerari a peu per descobrir el patrimoni vinculat a la vida de Gaudí: la Prioral i el campanar; la casa natal de Gaudí, al carrer de Sant Vicenç; l’IES Salvador Vilaseca i el santuari de Misericòrdia, entre altes. La ruta està pensada perquè els visitants la puguin fer lliurement. Cada edifici està identificat amb un plafó amb informació de l’indret i la seva vinculació amb Gaudí.
  • Ruta del Modernisme: l’itinerari permet descobrir lliurement els edificis modernistes més destacats del centre de la ciutat. Construïdes entre finals del segle XIX i principis del XX, totes aquestes construccions estan catalogades, i algunes estan declarades monuments històrics artístics.