La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Trapezi

Jordi Gaspar, nou director de Trapezi

20/01/2012 | Per NW Revista de Reus

L’artista Jordi Gaspar (Caldes de Montbui, 1977) és el nou director de la fira de circ Trapezi. El rumor de NW  s’ha confirmat i s’ha posat punt i final a les decisions unipersonals del regidor de Cultura de la ciutat de Reus. D’aquesta  manera, es falla el concurs convocat pel Consorci del Teatre Fortuny al mes d’agost passat, seguint un procediment que en tot moment ha rebut el suport del Conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, i l’Associació de Professional de Circ de Catalunya (APCC).

Segons una nota de premsa del departament de Cultura, s’ha valorat la formació de Jordi Gaspar a nivell nacional i internacional en prestigioses escoles del món del circ, la seva dilatada trajectòria professional, així com la seva voluntat de risc i la nova mirada tant sobre les disciplines de circ més contemporànies com sobre la mirada a la tradició i al circ de carpa.

Jordi Gaspar ha estat codirector artístic del festival Trapezi de Vilanova i la Geltrú en l'edició de 2011. També ha estat convidat com a especialista a la realització del diccionari de circ del Termcat.

El nou director del Festival Trapezi també ha participat en la creació dels espectacles "Circ Teatre Modern", "Llits" al Teatre Nacional de Catalunya o "Kerala" del Gran Casino de Aranjuez, "Història d'un soldat", "Trompes i Tabals", "L'home del sac" i "Circulum", i ha participat com a malabarista al Circ Cric. És, a més, fundador de les companyies "Circo de la sombra", "Circudàlics" i "Vatua l'Olla".

Gaspar ha treballat com a resident en creació al Theater op the Markt, a Neerpelt (Bèlgica), al Centre National des Arts de la Rue, a Sotteville-lès-Rouen (França), al Theatre de La Garonne La Granerie de Toulouse (França), al CREA a Saint Georges-de-Didonne (França), La Vela de Vilanova i la Geltrú, Ca l’Estruch de Sabadell, i a les escoles de circ de Ginebra, Torino i Madrid.

 

Ara caldrà saber quin ha estat el preu que s’ha pagat per la rescisió del contracte (signat el 7 de desembre) de la ja exdirectora artística de Trapezi, Louisa Raluy.