La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Reunió a Madrid

Ana Pastor confirma que la construcció de l'estació intermodal de l'aeroport de Reus està aparcada 'sine die'

L'Ajuntament diu que si Foment no contempla la intermodalitat de vies caldrà "convertir el problema en virtut"

13/06/2013 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de la reunió celebrada aquest matí al Ministeri de Foment de Madrid.

Una imatge de la reunió celebrada aquest matí al Ministeri de Foment de Madrid.

Percepcions ben diferents després de la reunió celebrada a Madrid aquest matí al Ministeri de Foment. La satisfacció del govern municipal contrasta amb el resultat de la trobada que ha durat poc més d'una hora i que ha servit per repassat les peticions del govern municipal tant pel que fa a la xarxa ferroviària com pel projecte d'estació intermodal que s'havia de construir a l'aeroport de Reus.

Pel que fa a aquest equipament, la ministra Ana Pastor ha explicat -segons diu el consistori reusenc en un comunicat- que "el projecte continua figurant en els plans del Govern de l'Estat i que la seva construcció en cap cas està desprogramada amb un contracte viu". En realitat el contracte està viu però suspès ja que l'empresa adjudicatària no ha pogut iniciar les obres per falta de finançament. Pastor ha dit a la delegació reusenca que " calendari de les obres està condicionat a la millora de la situació econòmica". Recordem que el projecte es va adjudicar a primers de l'any 2010 a l'empresa Ferrovial Agromán per un import de 53,7 milions d'euros, si bé des d'aquella data el Govern de l'Estat no ha dotat la seva execució als pressupostos d'aquests darrers anys. 

Tot i això, els representants del consistori reusenc, acompanyats pels diputats a Madrid de Convergència i Unió, Pere Macias i Jordi Jané, han reivindicat davant la ministra "la finalització de les obres de l'Estació Central del Camp -projecte que no s'ha iniciat- ja que ha de ser el centre neuràlgic de comunicació de tot el territori i que dóna servei a més de 500 mil habitants i a sectors econòmics tan importants com el turisme". A la nota enviada per l'Ajuntament de Reus aquest migdia, sembla que el govern municipal es vol curar en salut ja que afirma que "si finalment el Ministeri de Foment no contempla la intermodalitat de vies i executa el Corredor del Mediterrani únicament amb ample europeu, el Govern de Reus considera que cal convertit el problema en una virtud, perquè suposaria un abaratiment important del cost de construcció d'aquest infraestructura".

Tercer Fil

L'Ajntament de Reus ha plantejat a la ministra Pastor "com a solució provisional, la connexió de l'actual estació de Reus amb la xarxa d'Alta Velocitat a través del Tercer. L'aposta definitiva és per la recuperació de la via Reus-Roda". Per la delegació reusenca, "l'extensió del Tercer Fil fins la citada estació i la seva connexió amb la xarxa d'Alta Velocitat a l'Arborç tot permetent l'entrada Barcelona per la via preferencial de l'AVE representaria un salt qualitatiu important". 

 


Notícies relacionades
ECONOMIA | Infrastructures
Foment descarta la construcció de l'estació intermodal a l'aeroport de Reus

15/05/2013 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

El Ministeri de Foment optarà finalment per no construir l'estació intermodal de tren al sud de l'aeroport de Reus que estava planificada des de feia anys, segons ha pogut confirmar aquesta revista digital de fonts properes al projecte licitat l'any 2009. L'elevat cost econòmic, més de 54 milions d'euros, i una reformulació del projecte i de les connexions ferroviàries ha decidit desestimar l'obra. La decisió, que de ben segur provocarà estupor en els sectors polítics i econòmics del Camp de Tarragona, està presa des de fa setmanes i ja s'han posat en marxa els mecanismes necessaris per restructurar el projecte inicial.