La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Denúncia de Xavier Monforte

El jutjat reactiva el cas Atoms i cita a declarar els propietaris de l'empresa com a imputats i a Josep Prat com a testimoni

S'investiguen presumptes irregularitats en les subcontractacions d'Innova

12/06/2013 | Per NW Revista de Reus

Una imatge del contracte signat entre la Fundació Sagessa i l'empresa Rehabilitacions Solana SL. pel lloguer dels dos habitatges.

Una imatge del contracte signat entre la Fundació Sagessa i l'empresa Rehabilitacions Solana SL. pel lloguer dels dos habitatges.

Demàs dijous a dos quarts de deu del matí estan citats a declarar Jacint Solana Vives i Xavier Ferré Tafalla, propietaris de l'empresa Atoms, ambdós com a imputats. Divendres a les 12 està citat l'exdirector general d'Innova, Josep Prat, com a testimoni. I dilluns també a les 12, haurà de declarar José Vicente Gómez Rebollo, com a cap d'obres i infraestructures del citat hòlding d'empreses municipals. Aquest darrer ho farà com a imputat. Es tracta del seguiment de les diligències judicials iniciades mesos enrere pel Jutjat d'Instrucció número de 2 de Reus, arran de la denúncia presentada per Xavier Monforte i que investiga un presumpte cas d'irregularitats en les subcontractacions d'Innova. Recordem que l'empresa Atoms era l'empresa a qui el hòlding encarregava el manteniment dels centres educatius de la ciutat de Reus.

Segons explica el sindicat de la CGT en un comunicat, "Xavier Monforte va treballar per l’Ajuntament de Reus durant 15 anys, primer en una empresa contractada pel propi consistori i després pel propi Ajuntament, per realitzar tasquest de manteniment en les escoles públiques de Reus, tot i que després va ser subrogat per INNOVA. No obstant, el seu cap directe en el hòlding era Jacint Solana, propietari juntament amb Xavier Ferré de l’empresa Atoms S.L., que feia les mateixes tasques d’assessorament en diversos equipaments públics i que a la seva vegada havien estat realitzades a través de l’empresa Construccions Solana, propietat també de Jacint Solana i el seu pare".

Lloguer de dos habitatges per part d'Innova, a través de Sagessa

La citada comunicació de la CGT destaca que si bé "Atoms S.L., que té la seu social a la Riera de Miró, utilitzava un espai de l’edifici consistorial i que a causa de la seva feina a Innova Xavier Monforte va tenir coneixement de que a l’any 2010, la Fundació Sagessa va llogar dos habitatges al carrer Llagostera, propietat també de l'empresa constructora de Solana, per tant d’ubicar-hi un centre de menors -un CRAE- quan aquest estava realitzant tasques d’assessorament per a INNOVA"

A partir d'aquesta situació,  Xavier Monforte va interposar una denúncia penal per presumptes irregularitats en les subcontractacions d’INNOVA i també davant la possible existència d’incompatibilitats de càrrecs públics amb ocupacions a l’empresa privada.

La GCT explica que "en un primer moment l’empresa el va acomiadar per raons disciplinàries (mai per una reducció de les feines a realitzar), tot i que posteriorment el Jutjat Social de Reus va reconèixer la improcedència de l’acomiadament. Des del nostre sindicat, defensem la nul·litat de l'acomiadament d'aquest treballador".

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Denúncia laboral
Un acomiadament a INNOVA fa que la Fiscalia investigui adjudicacions a empreses subcontractades

25/06/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

S'accepta a tràmit la denúncia presentada per Xavier Monforte contra INNOVA per acomiadament improcedent. La demanda podria deixar al descorbert presumptes irregularitats en el capítol de contractacions entre el hòlding d'empreses municipals i diverses adjudicacions de serveis i lloguers d'immobles entre empreses de personal subcontractat i societats públiques del consistori reusenc. INNOVA hauria llogat dos habitatges a una constructora d'un dels seus assessors en temes de manteniment i realització d'obres municipals per ubicar-hi un centre de menors.

VIDA MUNICIPAL | Presumptes contractacions irregulars de serveis
La Fiscalia demana que s'imputi els propietaris d'Atoms SL mentre Teresa Gomis afirma que l'empresa no tenia despatx a INNOVA

21/03/2013 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

La declaració d'aquest matí al Jutjat d'Instrucció número 2 de Reus de la regidora convergent Teresa Gomis -i consellera delegada d'INNOVA- no ha servit per clarificar quin era el paper que l'empresa Atoms SL tenia en l'antiga estructura del citat hòlding d'empreses municipals. Gomis -que ha prestat declaració com a testimoni- ha negat davant del jutge que la citada empresa tingués despatx al propi Ajuntament, ha desmentit que mai hagués utilitzat la paraula 'favoritisme' en relació a l'adjudicació a Construccions i Rehabilitacions Solana d'un contracte de lloguer -amb opció de compra- feta pel govern de l'anterior mandat municipal per ubicar-hi un centre per a joves -un CRAE-. Gomis ha dit també que l'ex treballador d'INNOVA acomiadat, Xavier Monforte, només era coordinador d'un pla ocupacional que es dedicava al manteniment de les escoles. Un gruix d'afirmacions que no han sigut ben rebudes pel sindicat CGT tot explicant que "no s'ajusten a la realitat". El ministeri fiscal ha sol·licitat al jutge que s'imputi els propietaris d'Atoms SL, Jacint Solana i Xavier Ferré.