La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Dures crítiques del PSC

Vallès titlla 'd'inepte' el govern de CiU i PP i considera 'inadmissible' el deute de la Generalitat

El primer secretari del PSC afirma que el govern no ha acceptat cap proposta del PSC

10/06/2013 | Per NW Revista de Reus

El primer secretari del PSC reusenc, davant la nova biblioteca 'Pere Anguera' que encara no s'ha posat en funcionament.

El primer secretari del PSC reusenc, davant la nova biblioteca 'Pere Anguera' que encara no s'ha posat en funcionament.

El Partit dels Socialistes de Catalunya a Reus ha fet balanç dels dos anys de pacte entre CiU i PP al front del govern de l’Ajuntament de Reus, un espai de temps que segons el primer secretari, Francesc Vallès s'han caracteritzat per “més atur a la ciutat, més impostos i menys serveis que mai”. Per Vallès “és evident que no hi ha res a celebrar i creiem que la ciutadania ja ha percebut la incapacitat d’aquest govern per fer front als greus reptes que tenim per endavant. Reus s’apaga i és hora de dir que ja n’hi ha prou!”. Els socialistes adverteixen que cal invertir la tendència i que “és urgent recuperar l’orgull de ciutat que sempre ha caracteritzat Reus”.

Francesc Vallès ha manifestat que “tot el que han tocat fins ara ho han destrossat fruit d’una flagrant ineptitud a l’hora de prendre decisions” i ha posat com a exemple "la gestió cultural a Reus que està sota mínims, la gestió comercial i la nefasta negociació amb la constructora Metrovacesa, o com la paràlisi de les eines de promoció econòmica i formatives com ara Mas Carandell ha portat a la ciutat les majors xifres de l’atur abans vistes a Reus.

Pels socialistes, el govern format per convergents i populars "està fent pagar la seva incapacitat als reusencs i reusenques que ara més que mai han d’assumir una pressió fiscal altíssima mentre que els serveis s’han reduït a mínims històrics”. “Aquest govern està deixant als més vulnerables a la seva sort”, ha dit el primer secretari, Francesc Vallès qui ha senyalat que la retallada en despesa social ha evidenciat que la prioritat d’aquest govern no son les persones. “Mentre aquest equip de govern apujava els impostos, ha permès que la Generalitat es convertís en el gran morós i doblés el seu deute amb l’Ajuntament de Reus, arribant als 62 milions. Això és inadmissible”, ha recordat.

"Desmantellar i privatitzar"

“L’única prioritat que han demostrat –ha afirmat Vallès-, ha estat desmantellar i privatitzar les empreses municipals però fins i tot en aquest propòsit han estat nefastos i erràtics, dient que ara se les vendrien, després fent-les servir per salvar els seus comptes i ara l’últim fusionant-les i canviant-les de nom”. “És evident que no hi ha full de ruta i qui està patint les conseqüències és Reus i els seus habitants. Que no toquin res més!”, ha reblat el primer secretari.

“En aquest temps nosaltres hem fet propostes, solvents, rigoroses i possibles, per generar ocupació, dinamització econòmica i millorar la qualitat de vida dels ciutadans, demostrant que hi ha alternativa a les constants improvisacions del govern municipal, però no n’han acceptat cap” ha afirmat.