La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Metrovacesa

Pellicer es reunirà amb representants de Metrovacesa el 9 de febrer

23/01/2012 | Per NW Revista de Reus

L’Alcalde de Reus, Carles Pellicer es reunirà el dia 9 de febrer amb representants de Metrovacesa amb l’objectiu de reiniciar oficialment el diàleg amb la citada empresa responsable del centre comercial i d’oci que s’havia de construir a les instal.lacions de l’antiga Fira de Reus ubicada a l’avinguda de Sant Jordi. Un projecte que roman aturat des de poques setmananes després de les passades eleccions municipals. Pellicer vol saber quin és el plantejament de Metrovacesa tant pel que fa a un hipotètic reinici d’obres com pel que fa referència a una nova negociació de les condicions econòmiques que l’anterior consistori -sota la batuta d’Innova- va signar amb els representants de l’empresa constructora. Pellicer no ha amagat mai la seva preocupació per cercar una manera de reconduir aquesta situació i ha lamentat en diverses ocasions els defectes del conveni signat anteriorment ja que al document no està ben lligades les penalitzacions que s’haurien pogut aplicar a l’empresa per incompliment del contracte.

Metrovacesa va demanar mesos enrere a l'Ajuntament de Reus que reconsiderés els terminis de pagament del cànon que li havia de pagar per construir el centre comercial a l'antic solar de Fira de Reus. Metrovacesa hauria d'aportar 5 milions d'euros durant els cinc primers anys de l'obertura del centre comercial i 2,2 milions anuals a partir de la data d'inauguració. Aquests 2,2 milions es pagarien, doncs, a partir del sisè any dels 50 que dura el lloguer.

En una de les darreres trobades entre Metrovacesa i Ajuntament, la impulsora del centre comercial va confirmar la voluntat de construir el centre comercial tot i que la situació econòmica de Metrovacesa, que està intervinguda pels bancs, li impedeix actualment atendre als pagaments del cànon en els terminis que marca el contracte. El mes d'abril passat, quan faltava poc per les eleccions municipals, l'Ajuntament, presidit llavors pel socialista Lluís Miquel Pérez, va atorgar una pròrroga de sis mesos a Metrovacesa perquè pogués acabar les obres. D'aquesta manera, el centre comercial s'inauguraria el maig del 2012, enlloc del novembre de l’any passat com s'havia previst (tot i que fa cinc anys s'assegurava que el centre obriria a finals del 2010). Però les obres no es van reiniciar tot i la pròrroga.

A les noves negociacions ja no hi participarà l’exregidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Pepe Jofré qui divendres passat va anunciar de manera inesperada la seva dimissió per la incompatibilitat i conflicte d’interessos de la seva empresa familiar al ser proveïdora de l’Hospital de Sant Joan de Reus. Jofré serà rellevat properament per Marc Arza.