La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Traslladat a Sant Cugat del Vallès

Comença el procés per restaurar el bust del reliquiari de Sant Pere

Per la Festa Major d'enguany s'utilitzarà una talla de fusta policromada de l'any 1626

11/06/2013 | Per NW Revista de Reus

Els tècnics de la Generalitat faran el diagnòstic de la situació de la talla.

Els tècnics de la Generalitat faran el diagnòstic de la situació de la talla.

El Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat s’ha fet càrrec avui del bust reliquiari de Sant Pere per sotmetre’l a un estudi tècnic i avaluar els treballs de restauració que requereix per garantir-ne la conservació. L’alcalde, Carles Pellicer, el prior de Sant Pere, mossèn Creu Sáiz, i el director dels serveis territorials de Cultura, Jordi Agràs, han acompanyat aquest matí els tècnics de la Generalitat encarregats del trasllat del bust al centre de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), els quals en els pròxims dies faran el diagnòstic i millora d’aquesta peça del segle XVII.

El responsable de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, ha explicat que "les dates de sortida temporal de la ciutat d’aquesta peça vénen condicionades per l’existència d’una subvenció del Govern orientada a treballs de restauració i preservació patrimonial, a la qual es pot acollir aquesta peça". Per la seva part, l’alcalde, Carles Pellicer, ha expressat la "voluntat i el compromís de l’Ajuntament per col·laborar en la recuperació d’aquest element tan important per al patrimoni local".

Es tracta d'una peça d'alt valor patrimonial i simbòlic per ciutat, creada a finals del segle XVII (concretament el 1696-97), i en aquests moments requereix treballs de preservació i millora, que es duran a terme al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat.

Atès que per la imminent festa major de Sant Pere no estarà enllestida la restauració de la peça, per als actes festius s’utilitzarà una talla de fusta policromada més antiga (1626), que s'assembla molt a la més moderna.