La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | PROMOCIÓ ECONÒMICA

La fira del vi s'estrena amb una alta afluència de públic

S'hi poden tastar més de 150 vins d'una quarantena de cellers fins demà

08/06/2013 | Per NW Revista de Reus

Els gegants van ballar en la inauguració de la fira ahir.

Els gegants van ballar en la inauguració de la fira ahir.

La fira “Reus viu el vi” ha arrencat aquest divendres i ho ha fet amb una alta afluència de públic. Els assistents han pogut triar entre els més de 150 vins que ofereixen els 40 cellers de les denominacions d’origen de la Cambra de Comerç de Reus (Conca de Barberà, Montsant, Priorat , Terra Alta, Catalunya i Tarragona). La fira està oberta fins demà i inclou com a novetat un escenari en el qual cada dia s’hi faran actuacions musicals.

La mecànica de l'edició d'enguany és idèntica a la d’edicions anteriors. El visitant pot comprar un pack que costa 12 euros que inclou la copa, cinc tastos de vi, una bossa de transport i el catàleg de la mostra. Com cada any, l’adquisició del pack dóna dret a emplenar l’anomenada “Rosa dels Vins” situada a la contraportada del catàleg. Com ha passat durant els últims anys, els visitants hi troben una rosa de Reus. La juguesca consisteix en omplir cada pètal (cinc en total) amb un adhesiu de les sis Denominacions d’Origen. Un cop emplenada pot recollir el barret oficial d’aquesta edició de la REUS VIU EL VI.

Els visitants poden triar entre 150 vins per tastar-los o bé comprar-ne. El gruix important d’estands que hi ha instal·lats a la plaça de la Llibertat són de vins, però, també n’hi ha un grup de gastronomis. En aquest punt, el visitant hi pot trobar coques de recapte, arròs negre o pastisseria.

Més enllà de la beguda o el menjar. una de les novetats d’enguany és la programació musical que s’ofereix en el mateix recinte de la fira, en un escenari situat especialmente per a l’ocasió. Cada dia hi actua una formació jazzística de casa nostra, reivindicant d’aquesta manera els músics de la terra.