La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Ocupació

Nova baixada de l'atur a Reus, que guanya 224 persones amb feina al maig

L'atur baixa a la ciutat un 2,07 per cent durant el mes de maig.

04/06/2013 | Per NW Revista de Reus

Dades de l'atur als municipis del Baix Camp. Font: SOC (Generalitat de Catalunya)

Dades de l'atur als municipis del Baix Camp. Font: SOC (Generalitat de Catalunya)

La temporada turístics s'endevina com la clau que explica el bon comportament de l'ocupació durant el mes de maig, que ha permès reduir el nombre d'aturats a la ciutat de Reus en 224 persones. Això vol dir que de cada 100 persones aturades que hi havia a Reus a l'abril, dues han trobat feina al maig (un 2,07 per cent exactament). Reus aporta més de la meitat del descens de l'atur a tota la comarca del Baix Camp, que ha baixat en 401 persones. A Reus, a 31 de maig hi havia 10.582 persones inscrites a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya. A tot el Baix Camp, 17.162. És el tercer mes consecutiu de descens del nombre de desocupats.

En el conjunt de la demarcació de Tarragona, l'atur ha baixat de mitjana més que a la ciutat de Reus. Hi ha 2.076 aturats menys que el mes anterior, un 2,79 per cent. En total, la demarcació té encara 72.354 aturats.

A Catalunya, l'atur ha baixat durant el mes de maig en 14.829 persones, un 2,26 menys. 642.166 catalans estan inscrits a les oficines del SOC. És un descens que es considera important. És, de fet, la millor dada durant un mes de maig des del 2008, any d'inici de la crisi.

En el conjunt de l'Estat l'atur ha quedat situat a finals de maig en 4.890.928 persones. Ha baixat en 98.265 persones en relació al mes anterior, un 1,97 per cent.

Si comparem Reus amb la resta de dades, podem observar que l'atur ha tingut un millor comportament que la mitjana Espanyola, però ha estat pitjor que la mitjana de Catalunya i de la demarcació de Tarragona. En el conjunt de Catalunya, doncs, les coses han anat millor que no pas a la ciutat de Reus.

Qui millor ho ha tingut a l'hora de trobar feina han estat les persones del col·lectiu d'immigrants.El sector de serveis és el que ha tingut millor comportament.

De les dades, convé destacar que una de cada tres persones inscrites al SOC no tenen prestació econòmica.

A dalt podeu llegir les xifres de l'atur en tots els municipis del Baix Camp.