La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | René Barbier farà la inauguració

Divendres vinent arrenca una nova edició de la Reus Viu el Vi amb 40 cellers participants

La novetat d'aquesta edició serà L'Escenari', on cada dia hi haurà actuacions musicals

03/06/2013 | Per NW Revista de Reus

L'alcalde Carles Pellicer i el President de la Cambra, Isaac Sanromà, durant la presentació de la fira.

L'alcalde Carles Pellicer i el President de la Cambra, Isaac Sanromà, durant la presentació de la fira.

La REUS VIU EL VI 2013 arrencarà el proper divendres 7 de juny a la plaça de la Llibertat amb el mateix nombre de participants de l’edició anterior. Seran  prop de 40 cellers de les Denominacions d’Origen de la Cambra (Conca de Barberà, Montsant, Priorat i Terra Alta en la seva totalitat, i Catalunya i Tarragona de manera parcial). En global es presentaran més de cent-cinquanta els vins que podran tastar i comprar els visitants en el total d’estands. La mecànica de l'edició d'enguany serà idèntica a la d’edicions anteriors. El visitant podrà adquirir el pack a un preu de 12 euros que inclourà la copa, els cinc tastos de vi, la bossa de transport i el catàleg del certamen. 

Com cada any l’adquisició del pack donarà dret a emplenar l’anomenada “Rosa dels Vins” situada a la contraportada del catàleg. Com ha succeït durant els últims anys, els visitants hi trobaran una rosa de Reus. La juguesca consisteix en omplir cada pètal (cinc en total) amb un adhesiu de les sis Denominacions d’Origen. Un cop emplenada podran recollir el barret oficial d’aquesta edició de la REUS VIU EL VI.

ESTANDS DE GASTRONOMIA 

La part central del recinte firal l’ocuparà la zona gastronòmica amb la presència de dotze estands on hi seran representades algunes de les firmes més importants del sector a casa nostra. Com sempre l’oferta vindrà marcada per la qualitat, amb propostes elaborades en bona part amb productes característics del territori. D’aquesta manera es pretén tancar el cercle d’una oferta com la dels nostres vins amb productes alimentaris referents dels PLQ (Productes Locals de Qualitat) més característics del territori. Destacar també, en aquesta zona i per segon any consecutiu, l’anomenat corner Ganxet Pintxo. L’èxit de la celebrada ruta de tapes de Reus, organitzada també per la Cambra, ens ha decidit a projectar aquesta marca a l’altre gran esdeveniment que promou la corporació amb la creació d’aquest espai que ocuparan tres dels establiments guanyadors de l’edició 2012 com són Restaurant 148, Cullerades Gastrobar i Kubic.

L’ESCENARI DEL REUS VIU EL VI I LA MÚSICA

Una de les novetats d’enguany serà la programació musical que s’oferirà en el mateix recinte de la fira, en l’espai que ocuparà “L’Escenari” del certamen. Cada dia hi actuarà una formació jazzística de casa nostra, reivindicant d’aquesta manera els músics de la terra. Jorge Varela Trio, Ivan Sáez Quartet i Gerard Marsal Grup seran els encarregats d’aquest maridatge musical. L’activitat a l’Escenari començarà el divendres 7 a les 7 amb el TAST DE VINS DE JOVES PER A JOVES, la DISCO WINE RAVE dirigida per Miguel Figini i amb el DJ i productor musical reusenc Marc C. Griso. (més informació en el document adjunt)

RENÉ BARBIER INAUGURARÀ LA FIRA

Una de les incorporacions a l’equip de la fira en aquest cinquè aniversari ha estat la del viticultor René Barbier que ocupa la presidència del comitè organitzador.  La figura de Barbier és cabdal per entendre la projecció del sector vinícola d’aquestes comarques. Per això des del comitè executiu de la Cambra s’ha volgut reconèixer la seva trajectòria honorant-lo amb la invitació a presidir la inauguració de la fira. L’acte es realitzarà el divendres 7 a tres quarts de nou del vespre i també hi assistiran els padrins del certamen d’enguany, els Gegants Indis, protagonistes del cartell d’aquesta edició.