La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Sant Pere 2013

El patrocini privat incrementa el pressupost de la Festa Major d'enguany

03/06/2013 | Per NW Revista de Reus

Els actes més tradicionals de Sant Pere continuen atraient l'atenció de la majoria de reusencs.

Els actes més tradicionals de Sant Pere continuen atraient l'atenció de la majoria de reusencs.

Amb un pressupost d'organització de 332.000 euros, 30.000 més que l'any passat gràcies als patrocinis econòmics d'empreses privades (Repsol, Estrella Damm, El Corte Inglés, Viena i Borges), la Festa Major de Sant Pere de Reus començarà el 24 de juny amb el pregó que pronunciarà l'economista Joan Amigó. Abans, però, ja s'hauran realitzat moltes activitats, una de les quals ha començat aquest dilluns mateix amb la inauguració de l'exposició, al Palau Bofarull, dels seguicis festius de Barcelona. Els elements de les festes barcelonines tornen d'aquesta manera la invitació que l'Ajuntament de Barcelona va fer al seguici festiu de Reus perquè actués a les festes de Santa Eulàlia, el mes de febrer passat.

Els elements barcelonins estaran exposats al Palau Bofarull fins al dia 15, en què actuaran en dues cercaviles. Sant Pere 2013 ofereix altres novetats, com el concert amb els grups Da Igual i la cantant Maika (que actuaran sense cobrar), que s'afegiran a les propostes musicals que ompliran el parc de la Festa, ja sigui la nit del concert de Manel (el 15 de juny) o les diferents Nits de Barraques. A les Barraques actuaran com a caps de cartell Els Catarres (dia 20),  At  Versaris  (dia  21),  Obrint  Pas  (dia 22)  i  Mojinos Escozios (dia 23). Una altra de les novetats destacades és un concert de gralles que es farà el dia 14 de juny a les 10 de la nit dalt del campanar, i que anirà a càrrec d'alumnes de l'escola Aula de Sons. Es vol recuperar així una antiga tradició del segle XV en què es tocava des de dalt del campanar melodies de ministrers que servien per anunciar festes i amenitzar actes.

Una part del protagonisme de la festa d'enguany se l'enduran les entitats que  fan anys, que són el Ball de Mossèn Joan de Vic, que en fa 30; el Ball de Cavallets, que celebren 15 anys, i finalment, el Ball de Valencians, que celebra el desè aniversari de la seva assumpció per part de la Coordinadora de Dansa de Reus. En definitiva, la festa oferirà 230 actes per a totes les edats, entre els actes tradicionals i els actes més lúdics i festius. Tota la informació sobre el programa de festes es pot consultar a www.festesreus.cat