La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Jutjats de Reus

El jutge imputa almenys tres delictes (malversació de fons públics, prevaricació i delicte societari) als inculpats per Shirota

S'investiga l'aval de tres milions d'euros a la citada societat mitxa, aprovat pel govern tripartit

29/05/2013 | Per NW Revista de Reus

Els exregidors d'ICV-EUiA, Ernest París i Pilar Pérez, en el moment d'arribar als jutjats.

Els exregidors d'ICV-EUiA, Ernest París i Pilar Pérez, en el moment d'arribar als jutjats.

Malversació de fons públics, prevaricació i delicte societari són alguns dels delictes que el jutge que instrueix el cas Shirota imputa als regidors de l'anterior govern municipal que van votar a favor de l'aval municipal del tres milions d'euros, segons ha trascendit avui de l'entorn de la investigació. La desfilada dels regidors que el  29 de febrer de 2008 va votar a favor del citat aval per impulsar el projecte Shirota ha continuat aquesta tarda-nit als jutjats de Reus. Els socialistes Josep Magrazó, Martina Garcia, Joan Anton Verge, l'ex regidor republicà Jordi Bergadà i els ex militants d'ICV-EUiA, Ernest París i Pilar Pérez, han entrat a declarar davant del jutge a partir de les quatre de la tarda per tal de respondre a les seves preguntes, una compareixença que s'ha allargat fins passades les deu de la nit.

A la sortida de les primeres citacions, els advocats de José Magrazó (Mar Maties) i Martina Garcia (Anton Aluja) s'han mostrat molt prudents en les seves declaracions en tractar-se d'una investigació sota secret de sumari, si bé han confiat en la innocència dels seus clients i en la inexistència de delicte en les seves actuacions.

També l'advocat de Jordi Bergadà, Josep Pons, ha insistit en l'argument que les actuacions són secretes i per tant no es poden comentar, però s'ha mostrat satisfet de la declaració que ha fet l'exregidor republicà. Maties Vives, advocat d'Ernest París i Pilar Pérez ha manifestat a la sortida de les respectives declaracions que "crec profundament que no hi ha causa en aquest tema" i, preguntat sobres les afirmacions d'ahir de l'advocat Anton Aluja sobre un hipotètic component polític en la motivació d'aquestes denúncies, ha afirmat que "nosaltres només hem vingut aquí a explicar les actuacions dels meus clients i res més".

Petició d'arxiu de les diligències

La darrera declaració d'aquesta tarda ha sigut protagonitzada per l'exregidor socialista Joan Anton Verge, qui va ocupar l'àrea d'esports del consistori reusenc. El seu advocat, Aitor Macías ha manifestar a la sortida que "considero que no hi ha causa pel que fa al meu client ja que ell només s'ocupava dels temes esportius de l'ajuntament. Per això demà mateix demanaré l'arxiu de les diligències perquè no hi veig cap mena de responsabilitat. Es podria haver donat el cas que s'haguessin pres algunes decisions de manera no correcta, però no per obrir una causa penal".

Per demà a la tarda està prevista la presència de l'exalcalde Lluís Miquel Pérez, la republicana Empar Pont i qui va ser mà dreta de Pèrez dins el PSC fins el mes d'abril de 2011, el socialista Eduard Ortiz.


Galeria fotogràfica

L'exregidor socialista, José Magrazó, a punt d'entrar als Jutjats per fer la seva declaració.

L'actual regidora Martina García, acompanyada pel seu advocat, Anton Aluja.

L'exregidor d'arquitectura i urbanisme que militava a ERC, Jordi Bergadà

L'exregidor d'esports del mandat anterior, el socialista Joan Anton Verge.