La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Operació policial

Deu detinguts -cinc d'ells menors- per robar amb violència a dones, menors i avis

Estan acusades d'haver comès set robatoris amb violència

29/05/2013 | Per NW Revista de Reus

Una imatge d'arxiu d'una operació policial coordinada entre Mossos i Guàrdia Urbana.

Una imatge d'arxiu d'una operació policial coordinada entre Mossos i Guàrdia Urbana.

Diversos dispositius de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de les Unitats de Seguretat Ciutadana i d’Investigació de la comissaria de Reus van detenir entre el dia 6 i 21 de maig deu persones, cinc d’elles menors d’edat, com a presumptes autors de set robatoris amb violència comesos a la ciutat de Reus. Tots elles estan ja en llibertat un cop es van instruït les diligències judicials oportunes. La gran majoria dels robatoris tenien com a característica comuna que succeïen a la via pública, i les víctimes sempre eren persones força vulnerables com dones, menors o persones d’edat avançada.

 

El fet es remunta al passat 6 de maig quan es va produir un robatori amb violència i intimidació a dos menors. La ràpida actuació policial -segons expliquen fonts dels Mossos d'Esquadra- va permetre la detenció de dos menors com a presumptes autors del robatori, els quals van passar a disposició de la Fiscalia de Menors el mateix dia.

 

Dos dies després es va produir un altre robatori amb violència a la Plaça Compte de Rius. En aquesta actuació efectuada per la Guàrdia Urbana de Reus, dues persones, delinqüent i víctima, s’estaven barallant quan una intentava sostreure a l’altra un telèfon mòbil. L’actuació conjunta entre la Guàrdia Urbana de Reus i els Mossos d’Esquadra va concloure amb la detenció de dos homes com a presumptes autors del robatori. En la mateixa actuació un agent de la Guàrdia Urbana va resultar ferit lleu per una contusió.

 

El mateix 8 de maig es va produir la detenció d’una menor per sostreure, d’una forta estrebada, una polsera d’or a una dona d’edat avançada. Els fets es van produir al carrer del Roser, al voltant de les dotze del migdia i, sis hores més tard, ja es detenia a la presumpta autora del robatori.

 

Robatoris en un estanc i intimidacions al carrer


El passat 13 de maig es va detenir un altre menor quan acabava de cometre un robatori amb violència i intimidació en un estanc del carrer General Moragues. La persona va entrar a l’estanc, va sostreure diversos cartrons de tabac i va fugir corrent. La treballadora de l’establiment va sortir al seu darrere i el va poder interceptar i recuperar part del tabac sostret. Gràcies a la col·laboració d’un testimoni que va observar els fets, els Mossos d’Esquadra van detenir poc després el presumpte autor. Tres dies després es va produir un cinquè robatori. En aquesta ocasió es va detenir un menor d’edat després d’intimidar dues dones amb una arma blanca i robar la bossa de mà d’una de les víctimes.

 

El sisè cas es remunta al passat 20 de maig. Dues persones van abordar a un home d’edat avançada quan entrava al portal del casa seva. Després d’intimidar-lo amb empentes i crits, el van fe caure al terra i li van sostreure 300 euros que acabava de treure d’una entitat bancària. Per aquest motiu, es van detenir dues persones que van ingressar a la presó per ordre judicial.

 

La darrera detenció es va produir el 21 de maig. Els fets van passar a l’Avinguda de Pere el Cerimoniós, quan un jove va sostreure, d’una forta estrebada, un bossa que contenia un ordinador portàtil. A les poques hores, els Mossos d’esquadra van detenir el presumpte autor.