La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Cas Shirota

Comença la desfilada d'exregidors del govern municipal pel Jutjat per l'aval de Shirota

La declaració de membres de l'anterior equip de govern desferma una gran atenció mediàtica.

28/05/2013 | Per NW Revista de Reus

Teresa Pallàrès, amb la seva advocada, en el moment d'arribar als Jutjats de Reus.

Teresa Pallàrès, amb la seva advocada, en el moment d'arribar als Jutjats de Reus.

Les anteriors regidores d'Ensenyanent i de Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus, Misericòrdia Dosaiguas i Rosa Garrido, han estat aquesta tarda les primeres en arribar al jutjat per prestar declaració, en qualitat d'imputades, per justificar el seu vot en favor de l'aval que l'Ajuntament va concedir a l'empresa Shirota Functional Foods, participada pel mateix Ajuntament, en l'anterior mandat municipal.

Les dues regidores han arribat davant la seu dels jutjats de Reus quan passaven 10 minuts de les 4 de la tarda. Més tard, a dos quarts i cinc minuts de cinc, ho feia l'exregidor d'Hisenda, Carles Salas. També estan citats a declarar aquesta tarda la que va ser regidora de Turisme i també subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, i el Regidor de Promoció Econòmica, Josep Morató. Morató, que es troba convalescent d'una malaltia greu, no podrà declarar davant del jutge. Pallarès ha arribat passades les sis de la tarda i ha sigut la primera en abandonar l'edifici ubicat a l'Avinguda Marià Fortuny de Reus.

Carles Salas, a la dreta, entrant al jutjat.

La declaració es produeix davant el jutge, el fiscal i l'advocat dels exregidors, que és Antoni Aluja, que apareix a les imatges adjuntes acompanyant els exregidors. No hi són els representants de l'acusació -els advocats del grup municipal Ara Reus- perquè la causa està sota secret de sumari. Es tracta d'una peça separada de la causa principal que tramita el jutjat número 3 de Reus que té com a principals encausats l'exdirector general d'Innova, Josep Prat, i l'exdirector general de CATSALUT, Carles Manté. 

La imputació dels 14 exregidors del govern està motivada perquè el jutge veu en el cas la possibilitat que haguessin pogut cometre alguna mena d'irregularitat en aquesta situació a l'hora d'avalar el finançament d'una iniciativa empresarial amb diners públics al ser una empresa mixta. Amb tot, en ser una causa declarada secreta, no es coneixen amb precisió quines són les línies d'investigació obertes pels jutjats. En qualsevol cas, en ambients polítics ha sorprès molt la decisió del jutge d'imputar a tots els membres del govern municipal.

L'inici de les declaracions ha despertat un interès mediàtic que s'ha traduït en una notable presència de mitjans de comunicació davant les portes del jutjat, a l'avinguda Marià Fortuny. Les declaracions està previst que durin fins dijous a la tarda. Els exregidors estan cridats a declarar entre avui a la tarda, i les tardes de dimecres i dijous.