La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Ara Reus fa valoració de dos anys de nou govern

Cervera diu que el govern actual de CiU i PP no va fiscalitzar el tripartit quan eren a l'oposició

Demana a Pellicer que escolti el teixit empresarial de la capital del Baix Camp

22/05/2013 | Per NW Revista de Reus

Els regidors Jordi Cervera i Cori Fargas, durant la presentació de les seves propostes.

Els regidors Jordi Cervera i Cori Fargas, durant la presentació de les seves propostes.

El grup municipal d’Ara Reus ha insistit en el fet que el deute de 400 milions d'euros que s’ha trobat l’actual consistori "és herència d’un tripartit i d’una oposició que mai havia fiscalitzat l’anterior govern i que ha complicat la legislatura", però també ha destacat "la falta de lideratge, la poca valentia política i la nul·la capacitat gestora que ha tingut Convergència i Unió i el Partit Popular durant aquest dos anys".

Els regidors, Jordi Cervera i Cori Fargas han denunciat que un dels problemes principals d’aquest govern "és la desconfiança que ha generat a la ciutat i la falta de transparència amb la que ha tractat el assumptes econòmics de la ciutat" i " han titllat de màxims responsable  l’actual govern en els afers de l’incompliment de cash pooling i la subversió en la utilització dels diners de les empreses municipals, en la pèrdua de lideratge del Grup SAGESSA i de la desaparició del Consorci del Teatre Fortuny".

Altres qüestions criticades per aquesta formació política són "la incapacitat de tancar l’acord de Metrovacesa, la descapitalització de gairebé vui milions d'euros a l’empresa municipal Aigües de Reus per pagar la nova Fira, el tancament de la societat Shirota quan era una empresa viable, el no reconeixement del conveni entre REDESSA i Ajuntament en el pressupostos municipals, la despesa en acomiadaments i la pujada de la ràtio d’endeutament al 150% ".  

Fargas i Cervera han destacat que "aquest és el govern que més directors generals ha rescindit contractualment i això ha provocat una orfandat i buit de gestors en les empreses municipals. En definitiva,  els politics del govern han frenat el desenvolupament econòmic de la ciutat per voler monopolitzar el rols que havien d’assumir els tècnics de l’Ajuntament de Reus".

Ple extraordinari per temes econòmics

D'altra banda, a una setmana vista de la celebració del Ple extraordinari, en el que es tractarà l’estat econòmic de la ciutat, Ara Reus ha demanat a l’alcalde, Carles Pellicer, que "es deixi aconsellar pel teixit empresarial de la ciutat i que busqui noves vies de finançament a Europa. Aquesta primera mesura es convertiria en el Fòrum d’Empresaris del Baix Camp amb la finalitat de buscar línies d’assessorament amb les grans empreses i empresaris locals per redreçar l’estat financer municipal i de les empreses municipals".  Cervera celebra que "el Ple es convoqui a la tarda ja que aquesta fou una proposta presentada pel grup municipal reusenc en la passada sessió plenària". Recordem que la citada sessió es farà dilluns vinent, dia 27, a les set de la tarda.