La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Canvis a l'IMAC

El PSC creu que és Sorio qui hauria d'haver estat cessat

15/05/2013 | Per Natàlia Borbonès

El cessament de Bagés al capdavant de l'IMAC s'ha produït quan falta un mes per a la Festa Major de Sant Pere. Foto: Xavi Jurio

El cessament de Bagés al capdavant de l'IMAC s'ha produït quan falta un mes per a la Festa Major de Sant Pere. Foto: Xavi Jurio

El grup municipal del PSC ha demanat aquest dimecres la dimissió del regidor de Cultura, Joaquim Sorio, després que ahir se sabés el cessament del fins ara director de l'Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Xavier Bagés. El portaveu, Andreu Martín, ha explicat que el cessament que els socialistes esperaven era el de Sorio pel "desgavell dramàtic que pateix la cultura a Reus", tot i que l'alcalde, Carles Pellicer, "en sigui el responsable màxim".

Pels socialistes, Bagés reunia dues qualitats que van fer que el govern de Pellicer li confiés la direcció de l'IMAC: capacitat de gestió, "que havia demostrat en la seva etapa de responsable dels serveis d'Ensenyament de la Generalitat a Tarragona"; i la seva militància a CiU, "que imprimia caràcter polític a la gestió municipal de la cultura". Ara, amb el seu recanvi per un tècnic [Antoni Sàez, segons va avançar ahir NW], "desapareix tot el pes polític de la Regidoria de Cultura". Per tant, segons Martín, "si el govern prescindeix de la capacitat de Bagés per tirar endavant un projecte cultural és per què no hi ha cap mena de projecte cultural".

El grup municipal del PSC no ha desaprofitat l'ocasió per criticar Pellicer com a "responsable clar" del desgavell cultural de Reus: "No li demanem la dimissió perquè no podem aportar cap alternativa. El PSC no pactarà ni amb CiU ni amb el PP. Però sí que li demanem que cessi Sorio". Els socialistes han fet un repàs dels últims fets que han protagonitzat el "desgavell cultural" de la ciutat, com el Consorci del Teatre Fortuny, l’organització de l’última fira del Trapezi i la política de museus i de biblioteques.

Per la seva banda, el regidor de Cultura no ha volgut fer cap comentari sobre el cessament de Xavier Bagés, i d'una possible reorganització de l'àrea que dirigeix, en la presentació de les activitats d'estiu per a infants i joves [per veure informació sobre aquesta activitat, consulteu www.reus.cat/estiu2013].

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Relleu al capdavant de Cultura
Pellicer cessa Xavier Bagés com a director de l'IMAC i reposa en el seu lloc Antoni Sàez

14/05/2013 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

La tensió dins l'Institut Municipal d'Acció Cultural fa mesos que dura. Una mala maror provocada, per una banda, per les desavinences internes dins aquest organisme municipal i, per l'altra, per la mala relació del fins avui director de l'IMAC amb el Partit Popular, soci de govern de Convergència i Unió al consistori reusenc. Xavier Bagés ha comunicat aquest matí als treballadors de l'àrea de Cultura que abandonava aquest càrrec i que el seu lloc serà ocupat pel tècnic Antoni Sàez, que ja va ser responsable de l'IMAC durant el mandat del regidor Xavier Filella.