La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Ocupació

L'atur baixa per segon mes consecutiu i se situa per sota els 11.000 desocupats a Reus

El mes d'abril es tanca amb 208 aturats menys a la ciutat.

06/05/2013 | Per NW Revista de Reus

Xifres oficials de l'atur als municipis del Baix Camp.

Xifres oficials de l'atur als municipis del Baix Camp.

El nombre de treballadors sense feina a la ciutat de Reus ha baixat per segon mes consecutiu i, per primer cop després de molts mesos, se situa per sota de les 11.000 persones, segons que es desprèn de les xifres oficials que s'han conegut avui. Segons aquestes dades oficials, el balanç entre persones que han perdut la feina i entre les que n'han trobat és positiu, fins al punt que el nombre d'aturats ha baixat en 208 persones. Això vol dir que el nombre de persones inscritres a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya a Reus se situa en 10.806, per sota de la xifra "psicològica" dels 11.000 aturats.

Si s'analitzen les dades de tota la comarca del Baix Camp, el descens total ha estat del 477 persones, situant la xifra global, com es veu en el quadre de dades que il·lustra aquesta notícia, en 17.563. Per sota, doncs, de les 18.000 persones.

Aquest comportament positiu de les dades s'ha produït també en el conjunt de tota la demarcació de Tarragona. Les xifres oficials indiquen que les 10 comarques de la demarcació tenen en total 74.430 aurats, xifra inferior en 1.653 persones en relació a la que hi havia a finals del mes de març.

A Catalunya, el descens de l'atur ha estat de 7.055 persones, xifra que deixa el total de desocupats en 658.121 persones. La dada, tot i ser positiva, té un element important a tenir en compte: en relació al mateix mes d'abril de l'any passat, el nombre de persones sense feina és superior en més de 21.000 persones. La dada anual, doncs, indica fins a quin punt el problema de l'ocupació és important a tot el país.

En el conjunt de l'Estat, l'atur ha baixat en 46.050 persones, xifra que permet que la xifra de l'atur registrat baixi dels 5 milions. Queda, en concret, en 4.989.143 persones.

La causa del descens de l'atur a la demarcació és el bon comportament del sector de serveis, que es pot relacionar amb l'inici de la temporada turística. També ha baixa en els sectors de l'agricultura, la indústria i, també, la construcció, on un total de 264 persones han trobat feina.

Hi ha una data preocupant: del total d'aturats, només un 64 per cent perceben algun ingrés econòmic de l'administració. El percentatge de persones que ha esgotat el termini de cobrament de la prestació, doncs, augmenta.


Proposta del PSC

Sobre l'atur a la ciutat, el grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Reus ha anunciat la presentació d'una proposta per ser debatuda al ple de l'Ajuntament previst per divendres per crear a la ciutat un pla de xoc contra l'atur juvenil que pugui beneficiar uns 200 joves de la ciutat. Segons el PSC, del total d'aturats que hi ha a Reus, més de dos mil són joves d'entre 16 i 30 anys. El màxim responsable local dels socialistes ha criticat la reducció del pressupost destinat al Mas Carandell, que temps enrere era una eina molt activa de formació encara cap a la millora de l'ocupació, sobre tot de persones amb poca formació.

Els socialistes demanen que els 240 mil euros de remanent amb el que el Mas Carandell va tancar el pressupost de l'any passat es destinin a aquest pla de xoc per fomentar l'ocupació juvenil. Entre les mesures que proposen hi ha atorgar ajuts econòmics i bonificacions fiscals a les empreses que contractin persones que hagin utilitzat els serveis del Mas Carandell.