La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Sinistre a Bangla Desh

Busquen un empresari reusenc per la catàstrofe en un taller tèxtil a Bangla Desh

L'empresa de David Mayor ven la marca de roba Act Now i té la seu al passeig de Prim

28/04/2013 | Per NW Revista de Reus

En l'edifici ensorrat hi van morir més de 370 persones i hi van haver més de 1.200 ferits.

En l'edifici ensorrat hi van morir més de 370 persones i hi van haver més de 1.200 ferits.

La policia busca l'empresari David Mayor, copropietari d'un dels tallers tèxtils que hi havia a l'edifici Rana Plaza que es va ensorrar dimecres a Bangla Desh, i que va causar més de 370 morts i 1.200 ferits. Mayor és director general de Phantom-Tac, una companyia conjunta participada a parts iguals entre Phantom Apparels i Textile Audit Company. L'empresa de Mayor té la seu al passeig de Prim i comercialitza la marca de roba Act Now. Aquestes últimes hores, s'ha detingut el propietari de l'edifici sinistrat, Mohamed Sohel Rana.

David Mayor, que ocupava 2.000 metres quadrats de l'edifici ensorrat, és investigat juntament amb quatre propietaris d'empreses més situades al Rana Plaza per possible "homicidi per negligència", segons l'agència AFP, un delicte que pot comportar cinc anys de presó. El seu soci i president de Phantom-Tac, Aminul Islam, ja va ser detingut dissabte amb dos propietaris més de fàbriques.

Paral·lelament, les autoritats han anunciat la detenció de Sohel Rana, el propietari de l'edifici, a prop de la frontera amb l’Índia, després d'uns quants dies de fuga. Rana, que és un alt responsable de l'ala juvenil del partit del govern, la Lliga Awami, ha estat detingut per un escamot del Batalló d'Acció Ràpida.