La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Any Fortuny

Discreta protesta contra els polítics en la inauguració de "Fortuny, el mite"

Els manifestants, que han cridat contra les retallades en cultura i sanitat, s'han dissolt abans de l'arribada del conseller de Cultura, Ferran Mascarell

26/04/2013 | Per Natàlia Borbonès

Concentració davant del Museu, al Raval de Santa Anna (Fotos: Xavi Jurio)

Concentració davant del Museu, al Raval de Santa Anna (Fotos: Xavi Jurio)

Una quarantena de persones han rebut amb xiulades els polítics del govern municipal que han assistit, aquest divendres al vespre, a la inauguració de l'exposició Fortuny, el mite. Sota una forta vigilància policial, i de la fina pluja que ha caigut aquest vespre a Reus, els concentrats, que han exhibit pancartes contra les retallades econòmiques en cultura i sanitat, s'han dissolt abans que arribés el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell. El conseller, d'altra banda, ha assegurat que comparteix amb l’Ajuntament de Reus "el repte de tenir un bon festival de circ i unes bones polítiques teatrals".

El Conseller Mascarell, al mig, entre l'alcalde, Carles Pellicer (esquerra) i el comissari de l'Any Fortuny, Carles Tubella.

Ja era de preveure que Mascarell no faria cap referència a les tensions que el departament que dirigeix té amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus, l'última de les quals és, a hores d'ara, l'organització de la Fira del Circ de Catalunya, el Trapezi, de la qual encara no se'n sap res quan falten dues setmanes perquè comenci. Però no ha deixat de sorprendre que, sota la complaent mirada de l'alcalde, Carles Pellicer, el conseller hagi assegurat que "més enllà de les coses que ara s’estan dient, asseguro que la Generalitat comparteix amb l’Ajuntament de Reus els reptes de tenir un bon festival de circ i unes bones polítiques teatrals". I tot plegat enmig de grans lloances a Reus, "una ciutat que és culturalment molt activa com poques hi ha al país". En aquest sentit, Mascarell ha apuntat la raó per la qual la Generalitat hagi decidit abandonar el Consorci del Teatre Fortuny: "Han de ser les ciutats les que dirigeixin directament els equipaments i les polítiques culturals del seu territori. No té sentit que aquesta política estigui comandada des de Barcelona".

Per la seva banda, un Pellicer eufòric (eufòric sobretot per tenir el quadre La vicaria penjat a les parets del museu) ha agraït en el seu discurs "totes les facilitats que ens ha donat el Departament de Cultura de la Generalitat per poder muntar l'exposició".

A la inauguració de la mostra, que s'ha muntat al Museu de Reus del raval de Santa Anna, han assistit moltes personalitats del món social, econòmic i cultural de la ciutat, així com de les institucions que han participat activament en l'organització de Fortuny, el mite, com Albert Vallvé, vicepresident primer de la Diputació; i Josep M. Carreté, sotsdirector gerent del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Notícies relacionades
CULTURA | Any Fortuny
El Museu de Reus presenta l'exposició "Fortuny, el mite"

26/04/2013 | Per Natàlia Borbonès | comentaris comenta

El Museu de Reus inaugurarà aquest divendres al vespre, amb l'assistència del Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, "Fortuny, el mite", la gran exposició antològica sobre el pintor reusenc, i que es podrà visitar fins al 7 de setembre. La mostra aplega 45 obres de Fortuny, 28 de les quals les ha aportat el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), que comença així a Reus la seva política descentralitzadora, segons ha anunciat el seu director, Pepe Serra.