La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Teatre Fortuny

El PSC anuncia una defensa "bel·ligerant" de la cultura de Reus

El primer secretari local del partit, Francesc Vallès, demana a l'alcalde Pellicer que "no toqui res més perquè tot el que toca, ho destrossa"

25/04/2013 | Per Natàlia Borbonès

Francesc Vallès i altres membres del partit i del grup municipal del PSC, fotografiats aquest dijous davant de l'entrada del Teatre Fortuny. Foto: Joan Carrion

Francesc Vallès i altres membres del partit i del grup municipal del PSC, fotografiats aquest dijous davant de l'entrada del Teatre Fortuny. Foto: Joan Carrion

La política cultural de l'equip de govern de l'Ajuntament de Reus és inadmissible, intolerable i vergonyant”. Així de contundent s'ha mostrat aquest dijous el primer secretari del PSC de Reus, Francesc Vallès, que ha valorat les últimes decisions preses pel govern de Carles Pellicer en relació al Consorci del Teatre Fortuny, l'última de les quals ha estat l'acomiadament de cinc treballadors del teatre. Vallès, que ha anunciat que a partir d'ara el seu partit es mostrarà "molt bel·ligerant" amb la política cultural municipal, ha acusat l'alcalde, Carles Pellicer, "d’empobrir i empetitir Reus". Per això, li ha adreçat un prec: "Li demano que no toqui res més perquè cada cosa que toca, la destrossa".

Però el dirigent socialista ha anat més enllà i ha acusat Pellicer "d'enganyar els reusencs" en algunes qüestions relacionades amb el Consorci del Teatre Fortuny. Per exemple, quan va assegurar que la seva dissolució no tindria cap conseqüència. "En menys d'una setmana, però, ja hem vist que n'hi ha, de conseqüències, i a més a més, dramàtiques". Així, segons Vallès, el pressupost del teatre s'ha rebaixat en un 30 per cent "quan ens van dir que no es tocaria". El PSC també ha denunciat que els 40.000 euros que es va dir que costava la programació "d'urgència" per a aquesta primavera, que es va presentar el 22 d'abril passat, "no és una quantitat certa. No arriba a la meitat, ja que set dels nou espectacles que s'han programat cobraran segons el que es recapti a la taquilla".

Pel que fa als cinc treballadors que ahir van ser despatxats, i que suposen la meitat de la plantilla fixa del teatre (tres tècnics d'escenari i les responsables de la venda d'entrades i de l'organització tècnica del Trapezi), Vallès considera que ha estat una decisió "temerària": "Han destrossat cinc famílies. A més, com poden acomiadar gent si encara no saben quin serà el pressupost del teatre? I com pot ser que a Tarragona obrin dos teatres amb programació estable i a Reus s'acomiadi la meitat de la plantilla del Teatre Fortuny? I per què despatxen la responsable del Trapezi quan falten quinze dies perquè comenci la fira?".

Francesc Vallès, que ha anunciat que el grup municipal del PSC presentarà una bateria de preguntes al regidor de Cultura, Joaquim Sorio, en el proper ple municipal, també s'ha lamentat del "sectarisme polític" que caracteritza la gestió cultural del govern municipal: "Fins ara, sempre hi havia hagut professionals de prestigi al capdavant de l'IMAC i els teatres Fortuny i Bartrina. Però ara, les tres persones que els dirigeixen tenen carnet de CiU. Aquests sectarismes polítics haurien d'estar al marge d'institucions que són de ciutat".

Per tot plegat, des del PSC s'acusa Pellicer de tenir una actitud "molt empetitida" de la ciutat: "Està creant una ciutat aïllada i empobrida i que està malmetent els elements de capitalitat de Reus, que eren la cultura, la sanitat i el comerç". Per Vallès, "serà molt difícil poder recuperar un dia tot el que s'està perdent. Per això, li demano a l'alcalde que, com a mínim, no toqui res més".   

Notícies relacionades
CULTURA | Trapezi
El Consorci del Teatre Fortuny acomiada cinc treballadors, entre ells la responsable del Trapezi i el Cos

24/04/2013 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

La restructuració de plantilla del Consorci del Teatre Fortuny s'ha comunicat aquest matí als treballadors de l'ens. S'hi han suprimit cinc places del personal laboral. D'aquesta manera, l'àrea de serveis a l'escenari és la més afectada després que s'hagin acomiadat tres dels quatre tècnics que formaven part de l'equip de treball, d'entre els quals hi ha el màxim responsable, el cap tècnic del Consorci. Una altra de les àrees que també es veuen afectades és la de festivals, que quedarà totalment òrfana, ja que la responsable de Trapezi i Cos també ha estat acomiadada quan queden menys de 15 dies per a la inauguració de la nova edició de la Fira del Circ de Catalunya.