La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Centre de Lectura

Les roses tornaran a ocupar el Teatre Bartrina el mes de maig

25/04/2013 | Per NW Revista de Reus

El cartell anunciador del concurs d'enguany és obra de l'arquitecte Jordi Sardà.

El cartell anunciador del concurs d'enguany és obra de l'arquitecte Jordi Sardà.

El Centre de Lectura ha organitzat la 66a edició del Concurs-exposició nacional de roses, que es desenvoluparà del 4 al 6 de maig. Entre cinc i sis mil flors de 350 varietats diferents són les que s'exposaran al Teatre Bartrina, totes elles provinents de cultivadors amateurs i afeccionats a les roses. La falta de gelades en els últims mesos fa preveure una edició especialment esplendorosa del concurs.

El concurs de roses del Centre de Lectura és l'únic que organitza una entitat privada a Catalunya i l'Estat espanyol, tot i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona. L'any passat, el van visitar 10.000 persones, una xifra que es vol incrementar enguany amb la campanya de promoció que l'entitat farà a la comarca i a la ciutat de Tarragona. El concurs començarà el dissabte 4 de maig amb la glossa que pronunciarà l'empresària Rosa Rueda, néta de Joaquima Gallisà, que va ser una gran conreadora de roses, motiu pel qual el roserar del parc de Mas Iglésies porta el seu nom. Del jurat que aquesta edició decidirà les roses guanyadores, destaca el de Rossend Mateu, compositor de perfums de la firma barcelonina Puig. El concurs premiarà els millors exemplars de les modalitats rosa estàndard, poliandres i miniatures. A més a més, també atorgarà premis especials al millor exemplar de rosa més perfumada, millor exemplar rosa "Centre de Lectura", millor exemplar rosa "Ciutat de Reus", millor exemplar rosa "Pau Casals" i, com a novetat d'enguany, a les millors roses Col·lecció Pere Dot, que lliurarà l'Associació Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat amb motiu del 125è aniversari del naixement d'aquest roserista.

D'altra banda, i amb la col·laboració de la Regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Reus, el Centre de Lectura ha organitzat el 6 de maig una plantada de trenta rosers a l'Escola Isabel Besora. El cartell anunciador d'aquesta edició del concurs l'ha realitzat l’arquitecte Jordi Sardà, que l'ha confeccionat amb targetes postals de tot Europa que tenen la rosa com a motiu.