La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Presumptes factures irregulars

Continuen avui les diligències judicials del cas Tecnoparc amb la declaració del seu gerent

La citació de l'exregidor Josep Morató prevista per demà, queda suspesa per raons de malaltia

24/04/2013 | Per NW Revista de Reus

Recordem que aquest cas va ser denunciat l'any passat pel grup municipal Ara Reus després d'un informe redactat pels serveis tècnics municipals de l'Ajuntament de Reus en el que es considerava no ajustat a dret el cobrament de prop de 130.000 euros pels serveis professionals prestats entre els anys 2008 i 2011 per l'expresident de Tecnoparc, Àngel Cunillera i l'exregidor del consistori reusenc, Jordi Bergadà. Segons la denúncia presentada per la citada formació política, es podrien haver vulnerat diverses qüestions com ara la possible existència d'un delicte societari, una presumpta falsedat documental i un delicte contra les administracions públiques.

El mes de febrer passat, el Jutjat d'Instrucció número 1 ja va citar a declarar a l'expresident de Tecnoparc, i a l'exregidor d'urbanisme de l'Ajuntament de Reus, unes declaracions en ls que un i altre van fer al.lusions directes a Gómez, Morató i Urgellès, en el sentit que eren coneixedors del sistema de facturació i de pagament dels serveis realitzats durant la passada legislatura. Al llarg d'aquestes darreres setmanes, el jutjat també ha reclamat nous informes i nova documentació al consistori reusenc i a la pròpia societat, ara de propietat exclusivament municipal al sortir els antics socis després de la restructuració realitzada l'any passat.

A més de la declaració del gerent Xavier Gómez, prevista per aquest matí, pel dia 30 d'aquest mes està agendada la declaració de l'empresari reusenc Ramon Urgellès que ha sigut citat també com a imputat. Segons Cunillera i Bergadà, Urgellès hauria avalat, juntament amb l'exregidor Morató, el sistema de pagament de les citades factures presumptament irregulars. Finalment cal dir que Josep Morató no declararà demà perquè es troba convalescent d'una malaltia.

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Presumptes factures irregulars de Cunillera i Bergadà
Xavier Gómez, Josep Morató i Ramon Urgellès, citats a declarar els dies 24, 25 i 30 d'abril pel cas Tecnoparc

26/03/2013 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Ja hi ha hora i dia. Xavier Gómez, gerent de Tecnoparc i els exconsellers de la citada societat durant la passada legislatura, han sigut citats a declarar la darrera setmana del mes d'abril vinent. Els tres estan convocats en dies diferents, però a la mateixa hora: dos quarts de deu del matí. Així, mentre que Gómez ho farà el dia 24, Morató està citat el 25 i Urgellès, el 30 d'abril. Recordem que el Jutjat d'Instrucció número 1 de Reus els cita com a imputats en el cas de les presumptes factures irregulars cobrades durant l'anterior legislatura per l'ex president de la societat, Àngel Cunillera i l'exregidor d'urbanisme, Jordi Bergadà. Un i altre, en les seves respectives declaracions fetes davant el jutge el mes de febrer passat, van manifestar que els prop de 130 mil euros facturats i cobrats -entre Cunillera i Bergadà- van ser autoritzats per Morató i Urgellès i tramitats per Xavier Gómez.