La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Tecnoparc

L'Ajuntament i la Generalitat confirmen el trasllat del CESICAT al Tecnoparc

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha rebut la confirmació del Director General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Carles Flamerich, que la ubicació definitiva del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) serà l'edifici del Centre Empresarial per a la Innovació i el Desenvolupament (CEPID), en l'àmbit del Tecnoparc, a la zona de la carretera de Bellisens. L'Ajuntament i la Direcció General han valorat conjuntament les diferents opcions i finalment han optat per l'emplaçament definitiu del centre al CEPID per impulsar al Tecnoparc un pol d'atracció per a empreses tecnològiques i del sector de la seguretat.

26/01/2012 | Per NW Revista de Reus

La ubicació al Tecnoparc permetrà sumar a les infraestructures tècniques requerides pel centre, la infraestructura tecnològica i de comunicació de gran valor i d’alta qualitat, ja previstes inicialment en els dissenys constructius de l’Edifici Tecnoparc, el Centre Empresarial per a la Innovació i el Desenvolupament (CEPID) i del parc tecnològic.

Al CEPID, el CESICAT també gaudirà dels serveis que ofereix el Tecnoparc per al desenvolupament competitiu dels seus serveis i facilitarà la generació d’un teixit empresarial complementari. Amb aquesta ubicació s’aconseguirà la generació de valor afegit i la creació de sinèrgies amb la resta d’empreses de base tecnològica que ja s’han instal·lat o tenen interès en instal·lar-se al parc.

El CESICAT encaixa en el context del parc tecnològic de Reus, i dóna l’oportunitat a l’Ajuntament de Reus i el seu grup d’empreses municipals de continuar sent un referent en les TIC i l’administració electrònica en l’àmbit de les administracions locals. L’Ajuntament ha apostat pel projecte conscient que aquest tipus d‘infraestructures afavoreixen la clusterització, és a dir, esdevenen pol d’atracció d’empreses i element tractor que promourà la creació de nous llocs de treball.

L’emplaçament definitiu al CEPID garantirà la inversió de 688.287 euros que l’Ajuntament hi va fer per adaptar-lo a les necessitats del CESICAT. L’acord de col·laboració signat entre l’Ajuntament i la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació preveu la cessió d’ús de l’espai fins al desembre de 2013, prorrogable.

El CESICAT és l’organisme executor del Pla Nacional d’Impuls de la Seguretat TIC. La seva missió és establir una estratègia nacional de seguretat de la informació i generar confiança de la ciutadania en la societat de la informació. Dóna suport a la protecció de les infraestructures crítiques TIC nacionals, i potenciarà un teixit català sòlid en seguretat TIC, un sector en clara expansió que mou més de 600 milions d’euros a tot l’Estat.