La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Se'ls acusa d'un presumpte delicte de tràfic d'infuències

El jutge imputa els dos socis d'Atoms SL i els cita a declarar els dies 13 i 14 de juny

Citat com a testimoni, l'exdirector general d'INNOVA, Josep Prat

22/04/2013 | Per NW Revista de Reus

Aquest cas va iniciar el seu procés arran de la denúncia d'un ex treballador d'Innova, Xavier Monforte (esquerra).

Aquest cas va iniciar el seu procés arran de la denúncia d'un ex treballador d'Innova, Xavier Monforte (esquerra).

El jutge ha decidit imputar als dos socis de l'empresa ATOMS SL, Jacint Solana Vives i Xavier Ferré Tafalla, que treballava com a subcontractada del hòlding d'empreses municipals, així com l'encarregat d'obres i infraestructures d'INNOVA. Una citació que, segons ha informat la Cadena Ser, inclou a l'exdirector del hòlding empresarial municipal Josep Prat, encara que aquest ho farà com a testimoni.

Als dos socis d'ATOMS SL i al responsable d'obres del hòlding, se'ls imputa un presumpte delicte de tràfic d'influències. Recordem que un dels temes denunciats és una adjudicació d'un centre de menors -un CRAE- en dos habitatges que són propietat de l'empresa Contruccions i Rehabilitacions Solana, propietat d'un familiar de Jacint Solana. Una adjudicació que es va fer dos mesos abans de la constitució de la citada empresa Atoms SL. El jutge, després de revisar la facturació de l'empresa i després d'escoltar el testimoni de l'actual tinent d'alcalde Teresa Gomis, ha decidit citar-los a declarar com a imputats els propers 13 i 14 de Juny. Atoms SL, tot i ser una empresa externa, tenia despatx i correu electrònic propi a la planta que INNOVA ocupa a l'edifici municipal de la Plaça del Mercadal. El jutge vol clarificar la situació de l'empresa i les adjudicacions que s'haurien realitzar durant els anys que es va mantenir aquesta presència d'Atoms dins l'estructura de la realització i manteniment d'obres municipals en l'organització d'INNOVA, bona part d'elles en els diversos centres educatius de la ciutat.

A la mateixa vista també hi declararà, aquest cop com a testimoni, Josep Prat, ex director general d'INNOVA i ex-president de l'ICS i qui hauria avalat la contractació d'ATOMS i els projectes que haurien executat per l'Ajuntament de Reus, la majoria per revisar les obres de construcció de les diferents escoles que es van edificar en el passat mandat. Prat està imputat en una altra branca del cas INNOVA, la que investiga els pagaments de factures presumptament irregulars a Carles Manté, propietari de l'empresa Estratègies i Salut SL.

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Denúncia laboral
Un acomiadament a INNOVA fa que la Fiscalia investigui adjudicacions a empreses subcontractades

25/06/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

S'accepta a tràmit la denúncia presentada per Xavier Monforte contra INNOVA per acomiadament improcedent. La demanda podria deixar al descorbert presumptes irregularitats en el capítol de contractacions entre el hòlding d'empreses municipals i diverses adjudicacions de serveis i lloguers d'immobles entre empreses de personal subcontractat i societats públiques del consistori reusenc. INNOVA hauria llogat dos habitatges a una constructora d'un dels seus assessors en temes de manteniment i realització d'obres municipals per ubicar-hi un centre de menors.

VIDA MUNICIPAL | Denúncies laborals contra el govern municipal
Atoms SL, tot i que era una empresa externa, tenia despatx i correu electrònic d'Innova

16/04/2013 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

Després que el passat dia 21 de març, la tinent d'alcalde i presidenta de les empreses municipals del Grup Salut d'INNOVA, Teresa Gomis, declarés com a testimoni per la denúncia d'un treballador que s'ocupava del manteniment dels centres educatius, sota la direcció de l'empresa externa Atoms SL, els tràmits judicials per acomiadaments, contiuen. Així, Gomis està citada a declarar aquest matí al Jutjat Social número 1 de Reus per una denúncia per mòbing de l'exdirector de serveis del citat hòlding d'empreses, Joan Costa Domènech qui demana una indemnització de 400 mil euros. Cal dir també que si bé Teresa Gomis Gomis va afirmar davant el jutge dies enrere que desconeixia si l'empresa Atoms SL. havia tingut correu electrònic del consistori reusenc i un de despatx propi a la planta que INNOVA ocupa a l'edifici municipal, ha pogut saber aquesta revista digital, en realitat els representants d'Atoms SL. Jacint Solana i Xavier Ferré, van tenir despatx propi de la seva empresa al hòlding d'empreses i amb un email públic.