La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | MOCIÓ DE L'AMI

Les entitats lamenten el paper del PSC i de l'alcalde Pellicer en la moció perquè Reus entrés a l'AMI

Critiquen que els polítics actuïn segons les interessos del seu partit

16/04/2013 | Per NW Revista de Reus

La moció perquè Reus s'adherís a l'AMI es va votar, per segona vegada, fa pràcticament quinze dies.

La moció perquè Reus s'adherís a l'AMI es va votar, per segona vegada, fa pràcticament quinze dies.

Les entitats impulsores de la moció perquè Reus entrés a formar part de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha lamentat el posicionament adoptat finalment per l’alcalde i el grup municipal del PSC. Les entitats, a través d’un comunicat, han lamentat que els socialistes votessin en bloc en contra de la proposta i no haguessin mantingut el compromís que, segons afirmen, havien adquirit, “de facilitar la moció obeint ordres del partit”. En aquest sentit, els impulsors de la iniciativa es queixen que els socialistes no haguessin fet cas a la pluralitat que hi ha dins del partit i recorden que més d’una seixantena de municipis governats pel PSC formen part de l’AMI i molts regidors socialistes s’hi han posicionat a favor arreu del territori.

Les critiques dels promotors de la moció també es dirigeixen a l’alcalde Carles Pellicer al qual li retreuen que no hagués presentat la moció al ple, tal com se li va demanar, és a dir, en la mateixa línia que van fer Ara Reus i la CUP, que es van fer seva la proposta i la van presentar conjuntament a la corporació municipal davant la impossibilitat que els impulsors de la demanda ho poguessin fer.

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Baix Camp i el Casal Despertaferro (entitats impulsores de la moció) consideren que és una anomalía que Reus no formi part de l’AMI tenint en compte que “sempre ha estat capdavantera en la lluita i en la defensa dels drets nacionals de Catalunya”.  Les entitats afirmen, a través d‘un comunicat, que respecten l’empat tècnic que es va produir al ple municipal ara fa uns dies quan es va portar a aprovació la demanda perquè deixa clar el posicionament de cada grup municipal. Aquest resultat va ser insuficient perquè Reus entrés a formar part de l’AMI ja que aquesta entitat demana que les adhesions es facin amb votacions que tinguin com a resultat una majoria absoluta. Els signants del comunicat també agraeixen el suport que van donar la seixantena d’entitats reusenques que signar la proposta i mantenen que continuaran treballant perquè iniciatives com aquesta “es puguin ebatre i votar al consistori”. A la vegada expressen la seva confiança perquè “arribi el dia que els polítics tinguin la llibertat i la valentia de representar la voluntad dels ciutadans i no els interessos del partit al qual estan afiliats o amb el qual han pactat temporalment”.

Fa pràcticament dues setmanes quan el ple de l’Ajuntament de Reus va tornar a debatre una moció perquè la ciutat entrés a formar part de l’associació de municipis que defensa la independència de Catalunya. CiU, Ara Reus i la CUP hi van votar a favor mentre que el PSC i el PP es van decantar pel “no”.