La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | ERO A LA CAMBRA

La Cambra de Comerç aplicarà un ERO que reduirà un 50% el sou dels seus treballadors

La mesura, que durarà un any, evitarà acomiadar qualsevol dels nou treballadors

09/04/2013 | Per NW Revista de Reus

Isaac Sanromà presideix la Cambra de Comerç de Reus.

Isaac Sanromà presideix la Cambra de Comerç de Reus.

La Cambra de Comerç de Reus ha iniciat la negociació d’un ERO que afecta tota la plantilla de la corporació. Amb l’objectiu de mantenir els nou llocs de treball existents i amb la finalitat d’evitar qualsevol acomiadament, la Cambra ha proposat als treballadors una reducció del 50% de sou i feina. L’ERO, amb el suport unànim del comitè executiu i del plenari de la corporació, serà per un any.

Des de la Cambra s’assenyala que d’ençà de la caiguda d’ingressos de la Cambra, derivada del decret llei del desembre de 2010 que suprimia la quota cameral, la corporació ha realitzat diverses mesures de contenció esperant l’elaboració de la nova llei de Cambres que ha de servir per definir el seu finançament. Aquesta llei, hores d’ara,  encara està en tràmit. D’aquí, segons l’entitat cameral, que els seus òrgans rectors, per responsabilitat, han pres aquesta mesura temporal (la de l’ERO) per poder garantir el servei i l’atenció a les empreses amb el mateix rigor que fins ara.

L’any 2012 va ser l’últim de transició on encara s’ingressaven les quotes obligatòries limitades a les empreses que facturaven més de 10 milions d’euros. Això va representar per la corporació un import de 225.000 euros. Una xifra que aquest 2013 queda reduïda a zero. Per això la Cambra treballa en altres mesures per contrarestar aquesta caiguda d’ingressos com pot ser el Club Cambra que ordena la vinculació de les empreses amb l’entitat cameral.