La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | L'any passat es van repartir 140 mil tapes

Dijous vinent comença una nova edició de la Ganxet Pintxo amb 53 establiments participants

Un dels establiments oferirà una tapa elaborada amb ingredients sense gluten

04/04/2013 | Per NW Revista de Reus

Un moment de la roda de premsa celebrada avui per presentar aquesta iniciativa.

Un moment de la roda de premsa celebrada avui per presentar aquesta iniciativa.

La Cambra de Comerç de Reus ja té a punt la quarta edició de la GANXET PINTXO, la ruta de tapes que es celebrarà durant 13 dies, del dijous 11 fins al dimarts 23 d’abril. "S’allarga la durada d'aquesta iniciativa -que habitualment sempre finalitzava en diumenge- per aprofitar la dinàmica comercial de Sant Jordi que presenta molts al·licients a la ciutat", segons ha explicat el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà. El preu serà el mateix de les dues darreres edicions i es mantindrà en els dos euros i mig. L'any pasat es van repartir prop de 140.000 tapes.

Cal destacar en aquesta edició la presència de vint establiments nous (gairebé el 40% del total) que debuten a la ruta de tapes, amb el que s’incrementa l’al·licient per descobrir nous locals a la ciutat. Serà un jurat professional l’encarregat de determinar els tres guanyadors d’aquesta edició. Com ja va succeir en les anteriors convocatòries, el jurat distribuirà els establiments participants en tres corones concèntriques per poder garantir la igualtat d’oportunitats, especialment a l’hora de valorar el vot popular que serà orientatiu pels membres del jurat.

El vot popular l’atorgaran tots els que facin la ruta i que tindran l’oportunitat de votar les tres millors tapes. Ho podran fer als mateixos establiments on hi haurà una urna de la GANXET PINTXO. A més tots els que hi participin entraran, automàticament, en el sorteig de diversos premis com són un cap de setmana d’enoturisme en una casa rural del l’àmbit territorial de la Cambra, un àpat per a dues persones en un restaurant d’estrella Michelin i un àpat també per a dues persones en un dels establiments participants a la GANXET PINTXO.


En aquesta edició es lliurarà el premi GANXET LLENGUA, una col·laboració que es portarà a terme amb el Centre de Normalització Lingüística. En aquest cas es vol donar relleu als establiments que tinguin una especial sensibilitat en l’ús de la llengua catalana en la retolació de l’establiment, en el contingut de la seva carta i, naturalment, en l’ús del català en la relació amb el client.

L'organització ha fet una edició de 30.000 guies que reprodueixen les 53 tapes, un suport que també es podrà descarregar des de la pàgina web www.ganxetpintxo.cat. Precisament les noves tecnologies també seran protagonistes en aquesta edició. Als habituals suports de la pàgina web i de les xarxes socials de facebook i twitter, s’hi afegeix enguany  l’aplicació per mòbils que posem a disposició de tots els usuaris de la ruta. L’APP es podrà descarregar des de la mateixa guia en suport paper.

La festa d’inauguració es portarà a terme al restaurant PORTOFINO. Serà aquest l’establiment que marcarà el quilòmetre zero de la ruta el proper dijous 11 d’abril a partir de les vuit del vespre en un acte públic. Durant la presentació d'aquesta iniciativa, el regidor de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, va insistir en la consolidació econòmica i social que aquest esdeveniment ha aconseguit en aquestes tres edicions celebrades fins ara i en el reclam que suposa per a moltes persones que venen a la ciutat de Reus durant aquests dies. Per cert que la presentació s'ha fet en el nou local que Lizarran té a la capital del Baix Camp al raval de Sant Pere. El seu propietari, Joan Pere Ferran, participarà la setmana vinent a la gran final del Concurs de Tapes de l’estat espanyol que se celebrarà a Madrid. Cal destarcar finalment que un dels establiments participants No diguis blat elaborarà la seva tapa amb ingredients sense gluten, per tant aptes per a celíacs.