La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Ocupació

Baixa l'atur al març a la ciutat, després de vuit mesos seguits de pèrdua d'ocupació.

L'atur baixa en 141 persones a Reus, però es manté encara per sobre dels 11.000.

04/04/2013 | Per NW Revista de Reus

La construcció continua sense aixecar el cap en matèria d'ocupació. (Foto: Arxiu)

La construcció continua sense aixecar el cap en matèria d'ocupació. (Foto: Arxiu)

Des de l'estiu passat que la ciutat no disposava d'una dada positiva en relació a l'ocupació: Després de vuit mesos seguits d'increment del nombre de persones sense feina, el mes de març s'ha tancat amb 141 persones menys registrades a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya de la ciutat. El balanç de llocs de treball perduts i de noves contractacions, doncs, en aquesta ocasió ha estat positiu. Aquerst descens, però, no ha estat suficient per posar la xifra d'aturats a la ciutat per sota de la xifra psicològica de les 11.000 persones. A finals de març, la ciutat tenia 11.014 persones oficialment buscant feina.

Aquest descens de l'atur s'explica per elements estacionals. La Setmana Santa i l'arrencada de l'activitat de molts establiments turístics ha reactivat l'ocupació en el sector de serveis. El cas de Cambils, per exemple, resulta força il·lustratiu: en un mes, la població ha aconseguit reduir l'atur en 190 persones sobre un total de més de 3.000 aturats que tenia a finals de febrer. El pes que té a la població el sector turístic explica aquest descens tant fort en termes relatius. En tot el Baix Camp, la reducció d'aturats al març ha estat de 482 persones. Com es pot veure en el gràfic adjunt, la comarca té 18.040 aturats, dels quals, 11.014 (un 61 %) són de Reus.

En el conjunt de la demarcació de Tarragona, l'atur ha baixat en 1.341 persones. A finals del mes de febrer, els aturats eren 77.425 i al març la xifra quedava reduïda a 76.083, segons els càlculs oficials, el que suposa una baixada de l'1,73 %.

En el conjunt de Catalunya, el descens dels aturats ha estat de 1.126 persones. El pes del sector serveis en la dada mensual es fa evident quan s'observa que, mentre l'atur ha baixat a les comarques de Tarragona i Girona, o els serveis tenen un pes específic important en el mercat laboral, a les de Barcelona, l'atur ha crescut. Març es tancava amb 664.050 treballadors en atur a Catalunya.

En el conjunt de l'Estat l'atur ha baixat al març en 4.979 persones, situant la xifra encara per sobre dels cinc milions d'aturats, en concret, 5.035.243 persones, un escàs 0,1 % en relació al mes anterior.

Aquestes són les xifres de l'atur als municipis del Baix Camp publicades pel Servei d'Ocupació de Catalunya:

 

Xifres de l'atur al març