La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | SETMANA SANTA

La processó de l'Amargura tornarà a obrir demà els actes de Setmana Santa

Hi ha serveis especials per visitar el patrimoni cultural de la ciutat

25/03/2013 | Per NW Revista de Reus

Les Tres Gràcies és l'acte més significatiu de la Setmana Santa reusenca/ reus.cat

Les Tres Gràcies és l'acte més significatiu de la Setmana Santa reusenca/ reus.cat

Reus també ha entrat de ple als actes de Setmana Santa. Després de la benedicció de Rams d‘aquest diumenge, durant els pròxims dies la ciutat viurà diverses processons. La primera serà demà a un quart de 9 del vespre quan tindrà lloc la processó de l’Amargura que coorganitzen la Confraria de Sant Tomàs d’Aquino ( coneguda com la Confraria dels estudiants) i la Confraria Verge de l’Amargura, vinculada al centre aragonès El Cachirulo. Ambdues confraries sortiran de la Sang i del carrer Ample per trobar-se a la plaça Prim i anar juntes fins a l’institut Salvador Vilaseca. Aquesta processó tornarà a comptar amb la participació dels timbalers de Calanda.

El calendari de processons seguirà dimecres amb les processons del Prendiment i Penitencial. Tots dues sortiran a dos quarts de 9 del vespre. Ara bé, la primera recorrerà el centre de Reus (es podrà escoltar novament el cant de Saetes a la plaça del Mercadal) mentre que la segona, tindrà lloc al barri de Sant Josep Obrer. Dijous serà el torn de la processó del Silenci que, un any més, sortirà de la parròquia de Sant Francesc a les 11 de la nit per acabar a la parròquia de Sant Joan. El punt àlgid de la Setmana Santa reusenca arribarà divendres amb les Tres Gràcies i amb la processó del Sant Enterrament a les 8 del vespre. El programa d’actes de Setmana Santa es pot veure detallat al web www.reus.cat.

 

Visites culturals

Més enllà dels actes religiosos, però, aquests dies diversos edificis del patrimoni cultural de Reus tenen les portes obertes per donar-se a conèixer. Així, el Gaudí centre, el pavelló dels distingits de l’institut Pere Mata i el museu de la plaça de la Llibertat han previst serveis especials.

S’incrementa el nombre de visites especials al pavelló de distingits de l’Institut Pere Mata, obra de Lluís Domènech i Montaner, que a banda de tots els dissabtes, es podrà visitar aquest dimarts, dimecres i dijous de les 12 del migdia fins a les 2. La tarifa de visita és de 5 euros, amb tarifa reduïda per a les persones de més de 65 anys i d’entre 7 i 13 anys (4 euros); la visita per als infants menors de 6 anys és gratuïta.
Hi ha també la possibilitat de comprar un tiquet combinat que inclou la visita lliure al pavelló dels distingits i l’entrada al Gaudí Centre Reus. Aquest tiquet es pot adquirir a l’Oficina de Turisme del Gaudí Centre (plaça del Mercadal) o al mateix pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata, a un preu especial per a la tarifa general (9 euros), i una tarifa de 8 euros per als visitants de més de 65 anys i d’entre 7 i 13 anys. Els infants menors de 6 anys també tenen accés gratuït.
Pel que fa al Museu de la plaça de la Llibertat, des del passat 18 de març i fins aquest dijous l’equipament obre portes amb una exposició temporal dedicada a la creu dels Ollers, una peça del segle XVII que s’ha restaurat recentment i que s’exposa per primera vegada després d’aquest procés de recuperació. L’horari de visita del Museu fins dijous és de dos quarts d’11 del matí fins a les 2 del migdia, i de les 5 de la tarda fins a les 8 del vespre. L’accés és lliure.