La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Teatre Fortuny

El PSC s'ofereix al govern municipal per treballar plegats pel Fortuny

Els socialistes, però, atribueixen a la "falta de voluntat del govern" la renúncia de la Generalitat a seguir formant part del Consorci del Teatre Fortuny

22/03/2013 | Per Natàlia Borbonès

Ferran Madico, Ferran Mascarell, Carles Pellicer i Albert Vallvé (Diputació), en la presentació, fa un any, de la programació del Fortuny del segon trimestre.

Ferran Madico, Ferran Mascarell, Carles Pellicer i Albert Vallvé (Diputació), en la presentació, fa un any, de la programació del Fortuny del segon trimestre.

El portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín, ha ofert al govern municipal la col·laboració del seu partit per treballar en la recerca de solucions pel Teatre Fortuny, que ha estat tancat durant el primer trimestre d'enguany. Martín ha afirmat aquest divendres que la cultura "és un tema de ciutat i de capitalitat" i que, com a tal, "sempre hi serem per fer costat al govern".

Tanmateix, el regidor socialista ha matisat que per col·laborar-hi, el govern "ens ho ha de deixar fer. No ens podem limitar al paper d'espectadors tal i com va passar en l'últim ple municipal, on ens vam assabentar que el Consorci del Teatre Fortuny es dissolia". En aquest sentit, els socialistes han recordat el contracte-programa que, el desembre de 2011, van formalitzar el conseller de Cultura, Ferran Mascarell (com a president del consorci), i Ferran Madico, que havia estat nomenat director general del teatre. Un contracte-programa vigent per a quatre anys, circumstància que fa que el PSC es pregunti "com es pot afirmar ara que el Consorci del Teatre Fortuny és caduc quan té un contracte-programa ben definit". Per tant, segons els socialistes, si ha deixat de ser vàlid, és una qüestió que s'hauria d'explicar bé: "Nosaltres pensem que ha estat la falta de voluntat de l'equip de govern el motiu que ha portat la Generalitat a canviar la fórmula de gestió del teatre".

En conseqüència, el grup municipal del PSC lamenta la renúncia de la Generalitat a continuar formant part del Consorci del Teatre Fortuny, en el qual aporta el 52 per cent del pressupost: "No entenem com a l'Ajuntament de Reus sembla que ja li estigui bé que desaparegui un consorci, en el qual la ciutat només havia d'aportar-hi el 15 per cent del pressupost. No s'hauria de renunciar a una fórmula que representa un bon negoci per a Reus i que, en definitiva, és una estructura d'estat que poques ciutats tenen".