La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Crisi

Vallès i Sanromà acorden impulsar una mesa de diàleg contra la crisi

La iniciativa pretén consensuar actuacions de futur

19/04/2012 | Per NW Revista de Reus

Isaac Sanromà i Francesc Vallès, ahir a la tarda a la Cambra de Comerç de Reus / Delcamp.cat

Isaac Sanromà i Francesc Vallès, ahir a la tarda a la Cambra de Comerç de Reus / Delcamp.cat

El primer secretari del Partit dels socialistes de Reus, Francesc Vallès, ha plantejat a la Cambra de Comerç la proposta de constituir una mesa de diàleg entre les institucions, la Universitat, els agents econòmics i socials i la ciutadania per tal de revitalitzar l’activitat econòmica, l’emprenedoria i la generació d’ocupació a la nostra ciutat. Sanromà ha manifestat que 'sempre que aconseguim el consens entre tots, aquesta pot ser una bona proposta per a tirar endavant'.

Durant la trobada amb Sanromà, Vallès s'ha mostrat molt preocupat 'per la manca d’horitzó i planificació estratègica per a la generació d’activitat econòmica de l'equip de Govern a la ciutat de Reus i ha considerat que la situació en la que estem és tan greu que no ens podem quedar de braços creuats. És l’hora de treballar decididament sense perdre ni un segon més en abordar el principal problema que té Reus i que és la crisi econòmica i l'atur i posar propostes damunt la taula. Cal posar-nos a treballar ràpid i cal trobar solucions. Els ciutadans no ens ho perdonarien. Hem de proposar, de forma consensuada, receptes i propostes que permetin generar ocupació a través de la formació, la millora de la nostra productivitat i competitivitat i l'especialització', ha afegit Vallès.

En el marc de la reunió -segons explica un comunicat del PSC reusenc- s’ha tractat, la desinversió que suposen per a Reus els pressupostos generals de l’Estat elaborats pel Partit Popular, relativa a les inversions productives tant pel que té a veure amb les infraestructures de les comunicacions com amb la recerca i la innovació. El primer secretari socialista a Reus ha recordat la desaparició de les partides pressupostàries destinades al Centre Tecnològic de Nutrició i Salut, clau en el projecte de ciutat que aspira a canviar els eixos productius de Reus. De la mateixa manera, la disminució econòmica de partides com les de l’Aeroport de Reus, el Corredor del Mediterrani i la desaparició de l'estació central 'hipotequen les possibilitats de les nostres comarques de sortit endavant i suposen un greuge comparatiu respecte d’altres territoris que perjudiquen greument les potencialitats turístiques, comercials i industrials de la ciutat'.

En aquest sentit, Vallès s'ha compromès a intentar reparar aquest greuge a través de la presentació d'esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat i ha emplaçat a CiU i PP a recolzar-les 'en benefici dels reusencs i per mantenir el posicionament territorial, estratègic i de prestigi exterior de la nostra ciutat'.