La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Jornada econòmica

La Fundació Gresol dedica la seva jornada anual a analitzar "les sortides en aquest temps de crisi econòmica"

19/09/2012 | Per NW Revista de Reus

Antoni Pont, la regidora Alicia Alegret i Eduard Prats, en un moment de la presentació de la jornada.

Antoni Pont, la regidora Alicia Alegret i Eduard Prats, en un moment de la presentació de la jornada.

La Jornada, titulada ‘Decidir en temps difícils’, pretén actuar com a plataforma per aglutinar el teixit empresarial de les nostres comarques i trobar les eines i camins per fer front al present i al futur Reus, 19 de setembre de 2012 - La Fundació Gresol celebrarà el proper dijous 18 d’octubre al Tecnoparc FiraReus la XI Jornada Gresol, una trobada que reuneix al col·lectiu d’empresaris, directius i a la societat civil de les comarques de Tarragona amb l’objectiu d’oferir un espai per la reflexió i el debat, amb la intenció de posar a disposició dels assistents un programa que un any més compta amb la presència de destacades personalitats que ajudaran a fixar un rumb per a la presa de decisions en un context econòmic incert.

Segons l'organització, "en els moments actuals les decisions que puguin prendre els empresaris són vitals per impulsar el desenvolupament de la nostra economia". Un any més, la Jornada Gresol, que enguany porta per títol ‘Decidir en temps difícils’, pretén actuar com a plataforma per aglutinar el nostre teixit empresarial i junts trobar les eines i camins per fer front al present i al futur. L’objectiu és extreure conclusions que ens serveixin per a dinamitzar les nostres  empreses, el nostre país i la nostra Europa.

El programa

La jornada s’iniciarà a les 9 del matí amb l’acte inaugural que comptarà amb la presència d’Antoni Pont, president de la Fundació Gresol; Quim Sendra, president de PIMEC; J. Antoni Belmonte, president de CEPTA; Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona; i Carles Pellicer, alcalde de Reus. A continuació, s’iniciarà la primera ponència titulada ‘Economia i empresa, full de ruta’ on es pretén rebre per part dels ponents una visió de com veuen el panorama econòmic i empresarial per tal que puguin oferir eines o mecanismes per ajudar als empresaris a prendre decisions en temps difícils. En aquesta taula hi intervindran destacades personalitats com Oriol Amat, catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra; Juan Carlos Ureta, president de Renta 4 Banc; Juan Luis Cebrián, president grupo Prisa; i José Damián Bogas, director general d’Endesa d’Espanya i Portugal. La taula estarà presentada i moderada per Manel Pérez, sots-director d’Economia de La Vanguardia. La segona taula, titulada ‘Universitat i Escoles de Negocis, què pensen els experts’. centrarà el torn d’intervenció en l’àmbit universitari. A través d’aquestes ponències, els assistents escoltaran de la mà dels experts de les Escoles de Negocis i Universitats la seva opinió i els seus criteris i consells amb la finalitat de poder aprofitar les seves teories i que aquestes ajudin alhora de prendre decisions a les seves les empreses. La taula, presentada i moderada per Josep R. Correal, director del Diari de Tarragona, comptarà amb la presència d’un representant de la URV; Núria Mas, professora Agregada al Departament d’Economia de l’IESE i doctora en Economia per Harvard; Carles Torrecilla, director executiu de Desenvolupament Corporatiu d’Executive Education ESADE i professor titular de Direcció de Màrqueting; i Joan Mir, professor titular del departament d’Economia i Empresa d’ESIC Barcelona.

La darrera de les taules, ‘Internacionalització, un camí ple d’oportunitats’, aquesta ja en sessió de tarda, se centrarà en la necessitat d’obrir horitzons. En la situació de crisi, conquistar nous mercats es presenta com una gran oportunitat. A través d’aquest bloc s’escoltaran experiències d’experts i es donarà confiança i eines als empresaris que els puguin ser útils en el camí cap a la internacionalització de les seves empreses. Participaran en aquesta taula Carles A. Gasòliba, president del CIDOB; Ramon Termens, president de Taurus; Íñigo Meirás, conseller delegat de Ferrovial; i Josep Oliu, president Banc Sabadell. La taula estarà presentada i moderada per Jaume Barberà, director del programa “Singulars” de TV3. La cloenda de la jornada tindrà lloc a les 17 hores amb la intervenció d’Antoni Pont, president de la Fundació Gresol; Isaac Sanromà, president de la Cambra de Comerç de Reus; Josep Andreu, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona; i Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement de Generalitat de Catalunya.

Aquesta nova edició de la Jornada Gresol, compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona, així com la esponsorització de La Caixa, Port de Tarragona i Fecsa Endesa. A més, la Jornada també compta amb la col·laboració del Grupo Agbar, ESIC i ANAV.

Les inscripcions

Les persones interessades en assistir a la XI Jornada Gresol cal que complimentin les seves dades en la fitxa d’inscripció que trobaran annexa al programa o a la pàgina web de la Fundació www.gresol.org. El preu de les inscripcions és de 150 euros per al públic general i de 90 per als socis de la Fundació Gresol. L’aforament és limitat i les inscripcions s’efectuaran per rigorós ordre de recepció.