La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Problemes amb la continuïtat del projecte de Metrovacesa

La Cambra de Comerç diu que "Metrovacesa no podrà afrontar el projecte de centre comercial i que cal buscar un nou operador"

05/09/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de la reunió celebrada el març passat entre Carles Pellicer i el president de Metrovacesa, Vitalino Nanfría.

Una imatge de la reunió celebrada el març passat entre Carles Pellicer i el president de Metrovacesa, Vitalino Nanfría.

La notícia avançada ahir per aquesta revista digital sobre la proposta de l'empresa Metrovacesa d'abandonar el projecte del complex comercial que va començar a construir l'any passat a l'avinguda Sant Jordi, continua generant debat a la ciutat de Reus. La possibilitat que aquesta iniciativa quedi definitivament aturada davant les dificultats econòmiques del seus promotors i que l'Ajuntament pogués recuperar la propietat i buscar altres alternatives de futur han sigut analitzades avui per la Cambra de Comerç de Reus i pel Partit dels Socialistes de Catalunya.

La Cambra de Comerç de Reus ha afirmat aquest matí que "es posa novament a disposició de l’Ajuntament per poder reforçar les negociacions que permetin desbloquejar la construcció del futur centre comercial del parc de Sant Jordi. Des de la corporació sempre s’ha considerat estratègica aquesta implantació per poder complementar l’actual oferta comercial de la ciutat, generant un nou pol d’atracció que permeti competir en igualtat de condicions amb d’altres poblacions de l’entorn que han incrementat considerablement durant els últims anys la seva superfície comercial. Per tant, i atenent les dificultats per les que travessa el grup promotor METROVACESA, la Cambra considera prioritària la cerca d’una alternativa que pugui permetre l’execució d’un projecte adequat a l’actual realitat comercial i econòmica de la ciutat i que possibiliti, per tant, continuar les obres".

El president de la Cambra, Isaac Sanromà, ha traslladat aquest oferiment de col·laboració al consistori "el que permetria visualitzar el compromís del teixit econòmic de la ciutat amb aquest projecte", ha manifestat. Per Sanromà "aquesta unitat d’acció podria convèncer a aquelles empreses que, potencialment, es puguin interessar per continuar amb les obres. És evident -ha indicat Sanromà- que METROVACESA no té possibilitats de executar aquesta inversió. I per tant urgeix arribar a aquest acord per cercar un nou operador que pugui engegar un projecte il·lusionant per la ciutat. Reus no es pot permetre ni un dia més la imatge que ofereixen les obres paralitzades”.

Sanromà també ha volgut reivindicar el valor comercial de l’emplaçament. “Malgrat les dificultats de METROVACESA i l’actual situació econòmica, la llicència del nou centre comercial continua tenint un innegable atractiu per molts operadors. Això és innegable. Ara és qüestió de resoldre el contracte actual de la millor manera possible, i cercar aquesta alternativa que cregui de veritat en el projecte”. El president de la Cambra també ha apostat per un diàleg obert i constant amb les entitats comercials de la ciutat a l’hora de generar aquest exercici que es planteja a partir d’ara, articulant els mecanismes que permetin a totes les parts implicades en la promoció de ciutat sentir-se còmodes amb el futur disseny d’aquest pol d’atracció comercial que ha d’acabar esdevenint l’eix del Parc de Sant Jordi.

Per la seva part, el grup municipal del PSC "ha reclamat una solució útil per Metrovacesa, que sigui capaç de generar activitat i llocs de treball a la ciutat". Així ho ha expressat el portaveu del grup, Andreu Martín, que aquest mateix matí s’ha reunit amb l’alcalde, després de les darreres informacions publicades als mitjans de comunicació que apunten la possibilitat que l’Ajuntament “compri” el projecte del centre comercial perquè l’empresa vol abandonar el projecte. Martín s’ha mostrat "desconcertat davant aquesta possibilitat, que no aportarà cap benefici per a la ciutat i que demostra, un cop més, la incapacitat de gestionar que té l’equip de govern". Martin ha dit també "que l’Ajuntament no sigui capaç de negociar per arribar a un acord amb l’empresa, que la deixi marxar, que no en trobi cap altra que pugui assumir el projecte i que, a més, hagi de pagar, és una mostra més de la ineficiència i la ineficàcia del govern. I darrerament ja en tenim massa exemples, amb temes com la suspensió del concert de Rock ara fa unes dies, o l’amenaça de vaga dels treballadors que fan la recollida de brossa si no els garanteixen el cobrament de la nòmina, entre els més recents”, ha dit. Pel PSC, la màxima prioritat sempre ha estat que s’acabin les obres de construcció de l’equipament el més aviat possible, per generar llocs de treball i per poder obtenir els ingressos del cànon perquè reverteixin a la ciutat, encara que la xifra hagi de ser més baixa que la que es va cordar en un primer moment, per l’actual conjuntura econòmica.

 

 

 

 

En un altre sentit, el portaveu del grup s’ha mostrat molt molest “perquè, un cop més, ens hem assabentat per la premsa d’un tema tant important per la ciutat abans que pel govern i això provoca que sempre haguem d’estar especulant a l’hora d’expressar una opinió i que ens resulti molt difícil posicionar-nos davant de qualsevol tema”.

 

Martín ha afegit que el PSC ha estat respectuós amb la petició de l’alcalde no fer partidisme amb el tema de Metrovacesa. “Nosaltres ens vam avenir a complir-ho a canvi que ens mantinguessin informats en tot moments de les negociacions. Nosaltres hem complert, ells no”.

 

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | El projecte Metrovacesa
Metrovacesa planteja abandonar el projecte de centre comercial a Reus i "cedir l'espai a l'Ajuntament a un preu raonable"

04/09/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

El futur del centre comercial que l'empresa Metrovacesa va començar a construir a les instal·lacions de l'antiga Fira de Reus a l'avinguda de Sant Jordi i que està aturat des de l'estiu de l'any passat és ara mateix un projecte que té poques possibilitats de ser viable tal com s'havia impulsat inicialment. Metrovacesa, davant la incapacitat de fer front als cinc milions d'euros anuals de cànon que contemplava el contracte inicial i el rebuig del govern de CiU i el PP a la rebaixa econòmica que havia proposat mesos enrere, ha comunicat al consistori reusenc la seva voluntat d'abandonar el projecte i ha plantejat a l'Ajuntament que recompensi econòmicament l'empresa immobiliària amb una part dels diners invertits fins ara en els fonaments i l'esquelet de l'edifici.