La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Turisme

La Caixa surt de l'accionariat de Port Aventura, que ja és totalment dels italians

Investgrup es compromet a invertir 75 milions d'euros en els pròxims cinc anys

05/11/2012 | Per NW Revista de Reus

El Dragon Khan, atracció històrica de Port Aventura (Foto: Arxiu)

El Dragon Khan, atracció històrica de Port Aventura (Foto: Arxiu)

Criteria Caixa Holding, la filial de La Caixa que gestiona els actius no financers de l'entitat, ha pactat la venda del 50 per cent de les accions de Port Aventura que encara conservava a Investindustrial, propietat de la família italiana Bonomi. L'operació, per la que la Caixa ingressarà 105 milions d'euros, fa que la firma italiana controli ja el 100 per cent de les accions. La compra afecta el parc temàtic i els hotels. La Caixa conserva els terrenys del Centre Recreatiu i Turístic pendents de desenvolupar. L'operació inclou el compromís d'Investindustrial d'invertit 75 milions d'euros en els pròxims cinc anys.

Investindrustrial va fer-se amb la meittat del capital de Port Aventura a finals del 2009, mitjançant una ampliació de capital. La firma italiana, entre les dues operacions, haurà invertit 200 milions d'euros per adquirir la totalitat del parc temàtic, considerat el més rendible dels que hi ha a Espanya. 

L'operació fa que la firma italiana tingui el control total sobre el parc temàtic i els hotels del complex. N'han quedat fora els terrenys del centre recreatiu i turístic que tenen un ús residencial i comercial, els camps de golf i el Beach Club, que continuen a mans de Criteria. Entre aquests terrenys, hi ha els que estan destinats al projecte Barcelona World anunciat fa poques setmanes, i que, segons les últimes informacions, ja tenen inversos interessats per al seu desenvolupament.

Investindustrial té altres inversions fetes a Catalunya. Conserven encara presència accionarial a l'empresa Logic Control i tenen també interessos a Applus+. Altres companyies on són presents en altres països són la fàbrica de motos Ducati, el satèl·lit Eutelsat, o el Banco Popolar di Milano. La seva política és la d'invertit en empreses de tamany mitjà líders en els respectius sectors. Estan presents a catorze països i donen feina a més de 32 mil persones. 

 

 

Notícies relacionades
ECONOMIA | Nou centre d'oci i de negocis
Inversió gegantina per a un complex d'oci al costat de Port Aventura

07/09/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Un complex d'oci i de negocis amb sis ressorts tematitzats que recrearan diverses parts del món amb mitja dotzena d'hotels, casinos, teatres, centres de convencions, i botigues. Aquest és el macroprojecte que la societat Veremonte preveu construir a tocar de Port Aventura. El projecte, que es presenta com una alternativa a Eurovegas, suposarà una inversió de 6.000 milions de dòlars i preveu que sigui una realitat d'aquí a quatre anys.